EvropaizobraževanjePolitikaSlovenijaVeč

[Komentar-Dr. Tomšič] Slovenska politična slika se zrcali predvsem v medijih…

Evropski parlament je v sklopu skupine Evropskega parlamenta za spremljanje spoštovanja demokracije, načel pravne države in državljanskih svoboščin, organiziral razpravo o položaju medijev v Sloveniji.

Delovna skupina, ki deluje v okviru odbora za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve, v državah članicah EU pozorno spremlja položaj glede spoštovanja vrednot EU, zlasti v kontekstu nujnih ukrepov v boju s pandemijo covida-19.

Razpravi, ki je potekala v Bruslju se je preko spleta udeležil Emmanuel Crabit, direktor na Generalnem direktoratu Evropske komisije za pravosodje in potrošnike, Goran Forbici, direktor CNVOS, Petra Lesjak Tušek, predsednica Društva novinarjev Slovenije, Lenart J. Kučić, preiskovalni novinar, ter Marko Milosavljević, profesor novinarstva in medijskih politik na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani.

Slovenska politična slika se zrcali predvsem v medijih, kateri so v večini naklonjeni levim političnim strankam. Publicist dr. Matevž Tomšič postreže z informacijo, da so konec lanskega leta na Fakulteti za medije opravili raziskavo v katero je bilo vključenih 10 najvidnejših spletnih portalov.

V slovenskem medijskem prostoru v bistvu sploh ni problem v svobodi govora ampak v navzočem pristranskem medijskem poročanju.

Avtor: Uredništvo

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa