SlovenijaŠportTurizemZdravje

Kje v Sloveniji lahko kolesarite tudi v hladnejših dneh?

Naj vas hladnejše sapice ne zaustavijo pri vaših kolesarskih podvigih. Odkrijte lokacije v Sloveniji, kjer lahko kolesarsko sezono podaljšate v pozno jesen in celo zimo.

Kolesarite tudi, ko je hladno

Sodite med strastne kolesarje, pa vas še ne mika, da bi pospravili svoje kolo, ko se zunaj shladi? Ni vam treba. Izberete lahko toplejšo kolesarsko opravo ali pa se odločite, da zvijete tja, kjer je toplo tudi, ko drugje že brije mraz. Priljubljene kolesarske destinacije za podaljšanje kolesarske sezone pozno v jesen ali celo v zimski čas so v Sloveniji predvsem mediteranskem, kraškem in panonskem delu. Še več. Ker so to večinoma vinorodna področja, boste deležni tudi okusnega postanka v kakšni vinski kleti ali na turistični kmetiji. Torej, ne oklevajte, sedite na kolo in se zapeljite v jesen.

kolesarjenje v hladnejsih dneh_vipavska dolina

Vipavska dolina – kolesarski raj vse dni v letu

Kadarkoli se boste določili za kolesarjenje v Vipavski dolini, vedno je pravi čas za to. Vsak letni čas prinese svoje čare na kolesu. Ne glede na to, katero kolo izberete. Raznovrstne kolesarske poti vas vodijo tako do razkošnih razgledov kot po rodovitni dolini in skoraj na vsakem vogalu vas čakajo okusna presenečenja.

Obišči stran

kolesarjenje v hladnejsih dneh_brda

Brda – kolesarjenje po deželi opojnih trenutkov

Kolesarjenje po Brdih je vsakič novo doživetje. Gričevnata in slikovita pokrajina ponuja več kot 280 kilometrov poti, ki so odmaknjene od večjih prometnih žil. Čakajo vas edinstveni razgledi, idilična pokrajina, ob poti pa enogastronomska ponudba ter zgodbe, ki jih skrivajo briški kraji in ljudje. Po Brdih se lahko zapeljete tudi z električnimi kolesi.

Obišči stran

kolesarjenje v hladnejših dneh_slovenska istra

Slovenska Istra – kolesarska doživetja med morjem in kraškim robom

Jeseni, ko se temperature malo spustijo, se vam splača kolesariti in odkrivati obmorske kraje in njihovo zaledje. Poleg prijetnejših temperatur za kolesarjenje vas bo očarala pokrajina, odeta v številne tople odtenke na čelu s žareče rdečo barvo ruja. Odpravite se lahko na kolesarjenje po priljubljenih daljinskih poteh ob obali, odkrijte pa še druge kolesarske poti, razpredene med istrskimi vasmi, polji in vinogradi.

Obišči stran

Slovenia Green Gourmet Route – kolesarite z okusom

Daljinska kolesarska pot povezuje aktivno, gastronomsko in zeleno izkušnjo. Speljana je skozi destinacije, ki nosijo znak Slovenia Green in imajo bogato gastronomsko ponudbo. Enajst dnevna kolesarska tura ima lažje in težje kolesarske odseke, večinoma pa je speljana po stranskih poteh, ki ne skoparijo s čudovitimi razgledi.

Več

kolesarjenje v hladnejsih dneh_bela krajina

Bela krajina – s kolesom med steljniki, vinogradi in reko Kolpo

Dežela ob reki Kolpi ima v vseh letnih časih kaj pokazati. Kolesarjenje po slikoviti pokrajini, med steljniki in vinogradi, vam odkriva bogato kulturno tradicijo Bele krajine. Izbirate lahko med lahkotnejšimi potmi ob belokranjskih rekah ali pa se povzpnete na vinorodne griče in do razglednih točk. Ob poti boste deležni okrepitve z belokranjskimi dobrotami.

Obišči stran

kolesarjenje v hladnejsih dneh_dolenjska

Dolenjska – kolesarite v deželi cvička

Zaobljeni dolenjski griči so priljubljena destinacija za vse kolesarje, ki se radi zapeljejo po dinamičnih poteh. Kolesarite skozi gozd, se povzpnite do razglednih točk, sledite toku dolenjskih rek in obiščite katero od zidanic, ki bdijo nad vinogradi.

Obišči stran

kolesarjenje v hladnejsih dneh_pomurje

Pomurje – čez drn in strn od Goričkega do prostranih ravnic

V Pomurju vas čaka več kot 600 kilometrov označenih kolesarskih poti, ki so privlačne za kolesarjenje tudi v jesenskih dneh. Prekmurske ravnice so odlične za sproščeno družinsko kolesarjenje in raziskovanje dežele bogatih okusov in termalnih vrelcev. Če pa si želite bolj zahtevnih kolesarskih podvigov, se lahko zapeljete čez gričevnat svet Goričkega.

Obišči stran

kolesarjenje v hladnejsih dneh_posavje

Posavje – kolesarjenje v slovenski deželi gradov

Posavje je vinorodna dežela, svet odlične kulinarike in očarljivih gradov. Kot nalašč, da se odpravite na potep s kolesom. Jeseni vas bodo ob poteh spremljale tople barve in vonj po svežih pridelkih in jedeh, ki se jih splača poplakniti s katerim od značilnih posavskih vin. Romantiki bodo na svojih kolesarskih popotovanjih zavili tudi do katerega od posavskih gradov, ki navdušujejo vsak s svojimi zgodbami.

Obišči stran

Na kolesu kadarkoli in kjerkoli

Slovenija ponuja obilo užitkov za ljubitelje kolesarjenja ne glede na letni čas. Zapeljete se lahko po gozdnih poteh, med vinogradi, po mestu in celo na razgledne vrhove. Dovolj je razlogov, da odkrivate zeleno deželo v srcu Evrope s kolesom.

S kolesom med vinograde

Doživite čare slovenskih vinorodnih pokrajin na kolesu. Zapeljite se po poteh, ki vas vodijo med vinogradi in vinskimi kletmi. Izgubljene moči si lahko povrnete ob zbrani lokalni kulinariki.

vir: https://www.slovenia.info/sl/zgodbe/top-lokacije-za-kolesarjenje-v-hladnejsih-dneh?utm_campaign=SI-Okt21-VDM-STORIES-3&utm_medium=email&utm_source=Net-Results&utm_content=EN-Oct21-VDM-STORIES-10#

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija

Next Article:

0 %
Copy link
Powered by Social Snap