slika: Študent.si
Slovenija

Karl Erjavec brez zagotovljenih glasov v konstruktivno nezaupnico vladi

Potem, ko Erjavec na vsak način želi mesto predsednika vlade in ko je levica željna ponovnega vladanja po sistemu “samo, da ni Janša” bodo vložili konstruktivno nezaupnico s premalo glasovi.

Karl Erjavec brez zagotovljenih glasov v konstruktivno nezaupnico vladi

Predsednik Desusa Karl Erjavec, ki je stranko odpeljal iz vlade Janeza Janše, je sporočil, da bo koalicija KUL – LMŠ, SD, Levica in SAB – vložila konstruktivno nezaupnico 15. januarja in da pričakuje 43 poslanskih podpisov. No ali bo toliko glasov dobil je seveda vprašanje, saj verjetno niti vsi poslanci stranke DESUS ne bodo glasovali zanj. ŠE VEDNO PA ERJAVCU MANJKAJO NAJMANJ TRIJE GLASOVI.

Erjavec, ki je kandidat za mandatarja postal, ko je odpadel Jože P. Damijan, je pred časom sicer napovedal, da bodo nezaupnico vložili le, če bodo imeli zagotovljenih 46 glasov, kolikor jih je potrebnih za zamenjavo vlade. Prejšnji teden po sestanku sveta stranke SMC, kjer so se odločili, da novega-starega predsednika stranke upokojencev ne bodo podprli za mandatarja, pa je napovedal, da bodo pred vložitvijo predložili podpise 43 poslancev, ki bodo glasovali zanj in vseeno vložili konstruktivno nezaupnico, pišejo Slovenske novice.

Torej se bodo z nezadostnim številom glasov za nezaupnico ukvarjali v parlamentu skoraj celi dan. medtem ko se bo Levica ukvarjala predvsem s SMC in skušala prepričati vsaj tri poslance da prestopijo na njihovo stran.

D.K.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija