GospodarstvoizobraževanjeSlovenijaVeč

KAKO JE LJUBLJANSKIM MLEKARNAM USPELO NASMEJATI SLOVENSKI DEL TWITTERJA

V Ljubljanskih mlekarnah so prepričani, da lahko domiselne ideje presežejo še tako velike finančne naložbe v produkcijo in sponzorirane objave.

»KO BODO IGRALI V FINALU, BODO ŠE KRAVE VZELE DOPUST«!

»Danes ne bo mleka, naši v nočni izmeni so polovico šihta gledali TV,« so v Ljubljanskih mlekarnah (LM) komentirali nočni pohod oziroma zmago slovenskih košarkarjev na olimpijskih igrah nad Nemci. Tvit je je v času pisanja prispevka (torek, 3. avgusta 2021, ob 11. uri, torej 3 ure po zapisu), dosegel že več kot 13 tisoč uporabnikov. Sledilo je nadaljevanje: »Ko bodo igrali v finalu, bodo še krave vzele dopust«!

Kot je za Marketing magazin povedala Maja Kalan Pongrac, vodja korporativnega komuniciranja v Ljubljanskih mlekarnah, v nasprotju s prevladujočim mnenjem njihova komunikacija na Twitterju nastaja interno. Zanjo skrbi kar sama in, kot lahko vidite po objavah, je ubrala izrazito šaljiv ton komunikacije.

bla

»Za šaljiv ton sem se odločila ob poznavanju specifičnih značilnostih tega družbenega omrežja. Twitter to dopušča oziroma celo pozdravlja. Kar potrebuješ, je nekaj domišljije, smisel za humor in občutek, do kam lahko greš. Želela bi si, da bi več slovenskih korporativnih računov pokazalo več poguma pri komuniciranju. Zlasti, ko gre za humor,« ugotavlja. S tega vidika kot primere dobre prakse izpostavlja še SURS, DARS in pa duhovite Zgodbe iz karantene (niso ravno korporativne, a gre vseeno za račun blagovne znamke).

FINANČNA NALOŽBA V OBJAVE NI VSE

Glede na dejstvo, da številni tviti nastajajo v realnem času, nas je seveda zanimalo, koliko časa traja usklajevanje, torej od ideje do samega tvita. Sogovornica poudarja, da se tviti, ki nastajajo v realnem času, pogosto dogajajo zunaj – v mlekarni zelo tradicionalnega – delovnega časa. Tudi doma, zvečer, ob vikendih in podobno. »Da s Twitterjem dobro upravljaš, ga moraš imeti rad in zame to zares velja. Kar mi kot komunikatorki največ pomeni, je dokaz, da finančna naložba v objave ni vse in da zares domiselne ideje, ki postanejo viralne, presežejo še tako produkcijsko dodelane vsebine ali sponzorirane objave. To je največja vrednost odnosov z javnostmi in tega v stroki ne smemo pozabiti,« je prepričana.

bla

Kot sponzorji Olimpijskega komiteja Slovenije preko znamke Alpsko v Ljubljanskih mlekarnah celostno olimpijsko komunikacijsko akcijo sicer izvajajo v sodelovanju z agencijo Sport Media Focus (SMF). V središču so Alpski super junaki, prva med njimi je bila animirana superjunakinja Ilka Štuhec, zdaj, v času iger v Tokiu pa so to še Maja Mihalinec Zidar, Jan Tratnik in pa Janja Garnbret. V okviru akcije so s SMF zasnovali tudi olimpijsko igrico , kjer se lahko udeleženci potegujejo za olimpijsko obarvane nagrade. »Tako tudi manjši del komunikacije na Twitterju, na primer vsakokratne čestitke animirane superjunakinje Ilke Štuhec prejemnikom olimpijskih kolajn in pa promocijo olimpijske igrice odlično in ažurno vodi ekipa Sport Media Focus,« je za MM še povedala Maja Kalan Pongrac.

Avtor članka: Gašper Meden

vir: https://www.marketingmagazin.si/aktualno/kako-je-ljubljanskim-mlekarnam-uspelo-nasmejati-slovenski-del-twitterja

 

Mogoče vam bo všeč