Celjski sejem ambiciozno v leto 2024
Dogodki in prireditveGospodarstvoLokalnoSlovenija

Kako daleč segajo ambicije Celjskega sejma? Kmalu tudi v hotelirstvo? Nikoli se ne ve!

Celjski sejem je že stopil v novo, še bolj ambiciozno poslovno leto. Leto ki je že za nami, ob vsem trudu in doseganju dobrih, oziroma solidnih rezultatov, je bilo v znamenju naporov za doseganje podobnih ali vsaj enakih rezultatov na nivoju predkoronskega  časa. To  jim je tako rekoč uspelo, kot pravi izvršni direktor Robert Otorepec,  tako da so leto 2023 končali z pozitivno nulo.  V letu 2023 so dosegli rekorden obisk na Mednarodnem industrijskem sejmu, MOS  je bil na enakem nivoju kot leto poprej. Preteklo leto  je prineslo družbi  krepko čez 200 tisoč obiskovalcev.  Eden od razlogov za finančno ne preveč »štrleči« rezultat je bil tudi požar, ki je »prinesel« petmesečni izpad delovanja kongresnega  del Celjskega sejma.

Kongresni del  dejavnosti s časom postaja vse bolj pomemben. Možnosti so očitne, le »nekaj« logistike še manjka. Ta manko se nanaša  predvsem na nastanitveni del, ki v Celju ne nudi dovolj možnosti, posebej na enem mestu, kjer bi se lahko v malem radiju gibanja in prirejanja dogajale glavne in dodatne vsebine. Večji del kongresne ponudbe se dogaja in nanaša na enodnevne  dogodke. Da bi  prišlo  do večdnevnih kongresov in podobnih zalogajev, je nujno potrebno zgraditi dodatne oziroma primerne zmogljivosti.  Da to ni nekaj kar tako, povedo tudi besede mag. Roberta Otorepca, ki pravi da je to realno razmišljanje, le primernega investitorja je treba najti, ki zadevo obvlada, celjski sejem bo zagotovo deležnik ki bo zraven.

 

Mag. Robert Otorepec, izvršni direktor Celjskega sejma

V letu 2024 se nam  poleg obstoječih sejmov obetajo tudi Dneve športnega strelstva. To bo  prvi tovrstni sejem v Sloveniji, kjer se bo dalo  na enem mestu videti in spoznati najnovejšo ponudbo opreme, pripomočkov in dobrih nasvetov za športno strelstvo. Na sejmu bo prikaz različnih strelskih disciplin, hkrati pa boste lahko tukaj preizkusili veliko opreme za športno strelstvo. Sejem bo potekal v okviru pomladnih sejmov, kjer se hkrati predstavi Festival kave Slovenija, sejem Dnevi lovstva, sejem Dnevi ribištva, sejem Dnevi športnega strelstva, sejem Altermed & Flora in ApiSlovenija. Kot nov se bo pojavil sejem Sinergije, ki bo neke vrste nadaljevanja  dosedanjih  Energetika-Terotech.

O tem da se bo intenzivno dogajalo  pa ni za podvomiti. S tem pa tudi rezultati, za kar si bo prizadevala uprava in vsi ki dajejo dušo  sejemski dejavnosti v Celju.

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč