prometSlovenija

Kaj vse uide pri sklepanju dogovorov: “Vozniku organiziranega prevoza otrok zasegli vozilo, ker je vozil brez vozniškega dovoljenja.”

Na Koroškem so policisti v današnjem jutranjem nadzoru prometa, kjer so kontrolirali voznike organiziranih prevozov otrok v šolo, ustavili voznika kombiniranega vozila, ki je v šolo peljal tri osnovnošolce.

Pri kontroli listin so ugotovili,  da je voznik vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja ter da vozilo ni bilo tehnično brezhibno.  Prav tako voznik s prevoznikom ni imel sklenjene pogodbe o zaposlitvi oziroma ustreznih listin za prevoze šolskih otrok.

Vozniku so seveda takoj  predmetno vozilo zasegli. Zoper njega sledi obdolžilni predlog na sodišče, prav tako sledi hitri postopek z izdajo odločbe zoper pravno in odgovorno osebo, za katero je voznik prevažal otroke. O kršitvah bomo obvestili tudi osnovno šolo in pristojni inšpektorat za delo. Za prevoz učencev v šolo je bilo ustrezno poskrbljeno.

Policiji priznanje za vestno opravljeno delo, pravnim in odgovornim osebam ki bi morali imeti pod nadzorom izvajanje pravilnega in varnega prevoza za šolarje, graja in »bodeča neža«

Vane T. Costa

Vir: puc&vtc

Mogoče vam bo všeč

Več v:promet