Farmadent MB-Foto FB
LokalnoPolitikaSlovenija

Kaj pomeni »fajtati« za svoje volivce? Našemiti se kot »Marica Hrdalo« ali skrbeti za občane in ohranjanja njihovega blagostanja ter njihovega premoženja. Odgovor je na dlani!

Poslanec je od vseh državljanov in deluje v dobro vseh. Tudi tistih kI ga niso volili.  Niso pa nad državljani,  še manj pa  si smejo dovoliti ignorirati  državljane zaradi svoje nevednosti   ali kognitivnega manjka. Mariborčani imajo oboje. Prav zaradi tega kognitivnega pomanjkanja  v času šarčeve vlade  za Maribor ni bilo nič narejenega strani  »vladajočih«.  Malo, ali celo manj kot nič.

Na nagovor in vztrajanje so vsi Mariborski poslanci za zakon o lekarniški dejavnosti. To ni herojstvo od posameznika kot si ga predstavlja določena poslanka iz prej omenjene  šeme ampak je zaveza,  da se sprejmejo in sprejemajo zakoni, ki ohranjajo premoženje v življenju in da kot povratni učinek  od tega imajo vsi.

Kot je tudi v svojem nastopu omenil poslanec mag.  Dejan Kaloh: Novela o lekarniški dejavnosti dovoljuje vertikalno povezovanje v lekarniški dejavnosti, če veletrgovca zdravili ustanovi občina ali javna lekarna. To v primeru mariborskega Farmadenta pomeni, da bo podjetje ostalo v lasti Mestne občine Maribor oz. v javni lasti, kar pomeni tudi neposredne pozitivne učinke za proračun občine. Kot mariborski poslanec iz vrst SDS sem se svojim volivcem zavezal, da bom deloval za blaginjo vseh državljanov in državljank RS, kakor tudi za interese okolja iz katerega izhajam. Mariborske interese in interese mariborskega zaledja (kamor spada tudi občina Duplek kot manjšinska solastnica Farmadenta) bom vedno podpiral”. Tako kot je bila dana  zaveza  od katere se ne odstopa.

.

Še pravni aspekt: novela ZLD-1C nikakor ne krši prava EU. To je potrdila tudi pravna ekspertiza redne profesorice PF UM, dr. Janje Hojnik. Novela tudi v ničemer ne krši svobodne gospodarske pobude in ne ogroža strokovne neodvisnosti farmacevtov. Farmadent po mojem prepričanju (so)zagotavlja učinkovito in nemoteno oskrbo z zdravili in ščiti javni interes na področju zdravja ljudi.

Dodam še:  Eni se zavedajo kaj pomeni biti poslanec , drugi pa ne. Tisti ki se tega zavedajo počnejo to tako in tolikokrat koliko bo potrebno da se pride do rezultata  v dobro vseh. Tistim pa ki imajo omejitve in premalo »medušesno« razdaljo ( če izvzamemo lase ali frizuro) pa morajo volivci naslednjič pokazati vrata ali ji dovoliti,  da opremo iz zgoraj omenjene »šeme« uporabljajo trajno,  le v svojem zasebnem času in ne za v parlament ter na atroške davkoplačevalcev.

Kapo dol za tiste ki vedo kaj je prav in kaj narobe in od koga so postavljeni  ter v čigavem interesu delujejo.

Vane T. Costa

Foto-FB

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno