Minister Vrtovec in župan Celja Bojan Šrot
Lokalnopromet

Danes v Celju: Župan Bojan Šrot in minister Vrtovec največ o vzhodni obvoznici

Župan  Bojan Šrot je danes na delovnem obisku gostil ministra za infrastrukturo Jerneja Vrtovca s sodelavci, direktorico Direkcije RS za infrastrukturo Ljiljano Herga s sodelavci in mag. Valentina Hajdinjaka, predsednika uprave DARS-a.

 

Župan  in minister sta se drugim  pogovarjala o vzhodni obvoznici, ki bo Celje razbremenila tranzitnega prometa. Trenutno je ocenjena na preko 60 milijonov evrov. Pogovarjala sta se o načrtovani izvedbi rondoja in sistema Park & Ride pri avtocestnem priključku Celje – Center ter o izvedbi nekaj rondojev na cesti Celje – Laško in ureditvi novega priključevanja na Lopati z dvema rondojema in novo cesto.

Tema pogovora so bile tudi regijske kolesarske poti, konkretno kolesarska pot do Štor, ki bo pomembno prispevala k večji varnosti kolesarjev in razvoju kolesarskega turizma. Minister je napovedal nadgradnjo in prenovo obnovo železniške proge Celje – Velenje in  zagotovil, da bo s slovenskim okoljskim skladom opravil razgovor v zvezi s sofinanciranjem nakupa vozil na stisnjen zemeljski plin, kar je za Celje zelo pomembno zaradi zagotavljanja javnega potniškega prometa.

 

Bojan Šrot, župan: »Bil je zelo konstruktiven sestanek. Ugotovili smo, da nimamo nerešljivih problemov in da se vse odvija z načrtovano dinamiko. Dogovorili smo se, da bo Mestna občina Celje s svojimi prostorskimi plani umestila vzhodno obvoznico. Idejne rešitve so že pripravljene. Z občinskim prostorskim načrtom smo praktično pri koncu.«

 

Jernej Vrtovec, minister: »Ministrstvo za infrastrukturo z Mestno občino Celje res dobro sodeluje. Poskušali smo se dogovoriti o dinamiki predvsem dveh projektov – vzhodne obvoznice in priključka Lopata. Pričakujemo, da bomo v prihodnje letu imeli določen natančen potek vzhodne obvoznice in da bo to res pomembna razbremenilna cesta za središče Celja. Kolesarski turizem je ena izmed priložnosti Celja in okoliških občin. Za okrog 8 milijonov evrov bomo začeli projekt kolesarske povezave Celje – Štore in naprej.«

Da se le s tem  doseže namen, lajšanje  vsakdanjih tegob in skrbi občanov, razbremenijo določene dele mesta.

Tako kot velja v takšni situacijah, od doseženega dogovora in  obstoječe delovne klime, je lahko vse lažje. To velja v tem primeru, kot sta ugotovila oba sogovornika.

Vane T. Costa

Foto: MOC

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno