kulinarikaSlovenijaTurizem

Izšel je tiskani vodnik Gault&Millau Slovenija 2021

Ob vnovičnem zagonu gostinstva je luč ugledala tudi tiskana izdaja mednarodnega gastronomskega vodnika Gault&Millau Slovenija 2021.

Izšel je tiskani vodnik Gault&Millau Slovenija 2021

Ljubitelji vrhunske slovenske kulinarike, zdaj je čas, da podpremo slovenske gostince in vinarje. Na osnovi ocen inšpektorjev vodnik Gault&Millau Slovenija 2021 predstavlja 155 najboljših restavracij107 najbolj popularnih lokacij in 67 izbranih vinskih kleti. Idej za kulinarična doživetja je veliko. Ne spreglejte edinstvenih kulinaričnih doživetij z znamko Slovenia Unique Experiences.

Že 18. januarja so bili razglašeni najboljši po izboru mednarodnega gastronomskega vodnika Gault&Millau Slovenija za leto 2021. Med najbolje ocenjenimi restavracijami pri nas je 6 takih, ki so prejele po 4 kape, 27 pa takih, ki se lahko pohvalijo s tremi.

Najboljše restavracije, prejemniki 4 kap Gault&Millau Slovenja so: Gostilna pri Lojzetu, Dvorec Zemono, Vipava (17,5/20), Hiša Franko, Staro selo pri Kobaridu (17,5/20), Hiša Denk, Zgornja Kungota (17/20), Ošterija Debeluh, Brežice (17/20), Restavracija Mak, Maribor (17/20) in Restavracija Strelec, Ljubljana (17/20).

Med prejemnike posebnih nagrad Gault&Millau Slovenija 2021 se letos zapisujejo še Gregor Vračko (Hiša Denk, Zgornja Kungota) za chefa leta, Mojca Trnovec (Gostilna Mihovec, Zgornje Pirniče) za chefinjo tradicije, Luka Košir (Gostišče Grič, Šentjošt nad Horjulom) za chefa prihodnosti, Grega Repovž (Gostilna Repovž, Šentjanž) za najboljšega sommelierja, Leon Pintarič (Gostilna Rajh, Murska Sobota) za mladega talenta, Fetiche patisserie, Ljubljana[MP1]  za najboljšo slaščičarno, za najboljše pop zbirališče pa je bil izbran Wine Bar Šuklje, Ljubljana.

Raziščite več in dober tek.

Vodnik Gault&Millau Slovenija 2021 je naprodaj na Petrolu in v knjigarnah Felix.

vir: https://www.slovenia.info/sl/novinarsko-sredisce/novice/16167-izsel-je-tiskani-vodnik-gault-millau-slovenija-2021

mib

Mogoče vam bo všeč

Več v:kulinarika