hranakulinarikaosveščanje potrošnikovSlovenija

Ideje za silvestrsko večerjo

Zadnjo noč v letu vsak med nami preživi drugače, vsekakor pa naj bo posebna, slavnostna in v znamenju odlične kulinarike. Pripravili smo nekaj idej za silvestrski meni.

Silvestrska večerja naj bo nekaj posebnega in sestavljena iz lokalnih sestavin, ki so najbolj polnega okusa in imajo obilje pomembnih hranil. Številne sestavine lahko najdete kar na vam najbližji kmetiji. Prebrskajte med ponudniki na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane.

Razveselite goste z odlično predjedjo

Tatarski biftek je običajno ena od najbolj priljubljenih jedi v prednovoletnem času. Najboljši je tisti, ki ga skrbno pripravite sami doma. Preizkusite naš super recept.

 

 

Pripravite okrepčilno juho

Priporočamo vam pripravo juhe iz raznovrstne zimske zelenjave in iz mesa, ki vam bo teknila tudi po polnoči ali naslednji dan.

 

 

Katera glavna jed bo zvezda vaše večerje?

Pripravili smo vam nekaj idej za odlično glavno jed, ki bo s polnim okusom vse pustila brez besed. Bodite posebej pozorni, da izberete meso slovenskega porekla z oznako Izbrana kakovost – Slovenija.

 

 

Goveji zvitki s slivami

 

 

Postrezite tudi okusno prilogo

Izberite lokalni eko krompir ter pripravite dobro in enostavno prilogo.

 

 

Posladek ob koncu silvestrske večerje

Tradicionalno je kraljica silvestrske pojedine potica, zato preizkusite enega od naših receptov in jo pripravite tako, kot so to počele naše babice.

 

Orehova potica – recept

 

 

vir: https://www.nasasuperhrana.si/clanek/ideje-za-silvestrsko-vecerjo/?fbclid=IwAR0dR_GYqR9axnDLv8pHreKPm9nqn-5KCerIJE_YyR0k704MrYqSpwi8kAs

Mogoče vam bo všeč

Več v:hrana