Vir: Avaz.ba
EvropakoronavirusVečŽivljenje

Hrvaška: V veljavi bodo blažji ukrepi, odpirajo se telovadnice…

Od danes naprej so na Hrvaškem začeli veljati novi epidemiološki ukrepi. Gre za zmanjšanje omejitev, kavo pa bodo lahko pili iz kavarn, namesto iz kioskov ali bencinskih črpalk.

Vsi gostinci bodo lahko dostavili hrano, pijačo in sladkarije, vendar zunaj. Pri dvigovanju kave, pijače ali hrane ne sme ostati na terasah stavbe ali pred stavbo, v stavbo ne sme vstopiti, med čakanjem na naročilo pa je treba upoštevati razdaljo dva metra z obveznim nošenjem mask.

Vsi naj nosijo maske

Odpirajo se tudi telovadnice in fitnes centri, vendar se morajo pri vadbi vsi držati ukrepov. Zaposleni morajo poskrbeti za največje število obiskovalcev, obvestilo o tem pa mora biti objavljeno na vhodu. En vaditelj bo tako imel 20 kvadratov zase.

V otroških igralnicah in delavnicah za otroke bo število udeležencev omejeno na sedem kvadratov na osebo, ki morajo biti razstavljeni na vhodu. V igralnicah je treba ohraniti vrzel in nositi masko, igralnice in organizatorji pa morajo zagotoviti razkužila. Vse naprave in igrače je treba po uporabi razkužiti in izmeriti temperaturo na vstopu. Starši morajo zaposlene obvestiti o morebitni prisotnosti simptomov.

Šole tujih jezikov morajo zmanjšati število skupin, tj. Omejiti število učencev na skupino, da se vrzel ohrani. Vsi naj nosijo maske, predavatelji pa se morajo držati distancirano od udeležencev ali ločeni s pleksi steklom.

Stavnice in igralnice

Stave in igralnice ne smejo poslovati več kot 22 ur. Prav tako je prepovedano točenje pijač, gostinski deli objektov morajo biti zaprti. Tako kot v trgovinah mora biti število obiskovalcev omejeno na eno osebo na sedem kvadratnih metrov.

Če so sedeži, jih je treba od ostalih sedežev ločiti za meter in pol, mize pa naj bodo med seboj oddaljene tri metre. Tako obiskovalci kot zaposleni morajo ves čas bivanja v objektu nositi maske, osebju pa svetujemo, naj se od uporabnika loči s pleksi steklom. Poleg tega je treba območje redno razkuževati.

Avtor: L.S.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa