Dogodki in prireditveGospodarstvoSlovenijaV fokusu

Finančna uprava po novem obiskuje novo registrirane podjetnike in jih informira

Predstavniki mobilnih enot Finančne uprave od sredine septembra obiskujejo davčne zavezance, ki so pred kratkim ustanovili podjetje oziroma na novo registrirali dejavnost. Namen obiska je, da jih seznanimo s pravicami in obveznostmi, ki jih imajo kot novoustanovljeni poslovni subjekt in jim ponudimo pomoč ter kontakte v primeru, da bodo potrebovali sogovornika na naši strani. Želimo si namreč, da so davčni zavezanci čim bolje informirani in pripravljeni na izzive, s katerimi se bodo srečali na davčnem in carinskem področju.

V slabih dveh tednih smo na ta način obiskali že 114 novoustanovljenih podjetnikov po celotni Sloveniji, med katerimi jih je večina s.p.-jev. Nov pristop Finančne uprave do davčnih zavezancev je velika večina novih podjetnikov sprejela z odobravanjem, kar nam daje dodaten elan, da bomo tovrstne aktivnosti nadaljevali še z večjo vnemo. Tem zavezancem smo pred kratkim postavili posebno spletno stran, delili pa jim bomo tudi informativne letake, kot je predstavljeno na spodnji sliki in v dokumentu.

vir: https://www.gov.si/novice/2021-09-27-financna-uprava-po-novem-obiskuje-novo-registrirane-podjetnike-in-jih-informira/

 

Mogoče vam bo všeč