Vir: https://noisyclassroom.com/
GospodarstvoPolitikaSlovenija

[Fakenews] Matej Lahovnik: Lažna novica je, da vlada načrtuje znižanje pokojnin za 6% !!

Matej Lahovnik se je takoj odzvala na članek Žurnala24, kjer so zapisali naslednje: 

Ministrstvo za finance za prihodnje leto načrtuje 6,4-odstotno znižanje sredstev za pokojnino, je ob pregledu proračunskih dokumentov ugotovil fiskalni svet. V letih 2023 in 2024 naj bi bile na udaru tudi plače v javnem sektorju. (vir: https://www.zurnal24.si/slovenija/nacrti-pokojnine-za-sest-odstotkov-dol-na-udaru-tudi-place-v-javnem-sektorju-365564)

Lahovnik je to novico oznanil za lažno in zavajajočo, slednji je na svoj profil zapisal: 

Lažna novica je, da vlada v 2022 načrtuje znižanje pokojnin kar za 6% ampak bomo imeli visoko rast BDP in več pobranih prispevkov ter zato manjše doplačilo iz proračuna v ZPIZ #fakenews

Zanimivo: 

Politična pot Mateja Lahovnika: 

Matej Lahovnik, bivši član Liberalne demokracije Slovenije, je bil leta 2004 izvoljen v Državni zbor Republike Slovenije; v tem mandatu je bil član naslednjih delovnih teles:

  • Komisija po Zakonu o nezdružljivosti opravljanja javne funkcije s pridobitno dejavnostjo,
  • Odbor za gospodarstvo in
  • Odbor za finance in monetarno politiko (podpredsednik).

Leta 2006 je izstopil iz Liberalne demokracije Slovenije. Leta 2007 je bil soustanovitelj politične stranke Zares – nova politika. Po parlamentarnih volitvah leta 2008 je bil imenovan na mesto ministra za gospodarstvo.

5. julija 2010 je izstopil iz Zaresa in 8. julija 2010 je odstopil s položaja ministra zaradi nestrinjanja z delovanjem ministra Gregorja Golobiča glede lastniškega dela v podjetjih.

21. marca 2020 postane vodja posvetovalne skupine strokovnjakov za blaženje gospodarskih posledic pandemije koronavirusne bolezni 2019 v Sloveniji , ki jo sestavljajo Mojmir Mrak, Marko Jaklič, Janez Šušteršič, Žiga Turk, Igor Masten, Sašo Polanc, Dušan Mramor, Jure Knez, Dušan Olaj, Tomaž Štih, Ivan Simič in Ema Pogačar.

Avtor: Uredništvo

Mogoče vam bo všeč