Poletje v Celju (Foto: Andraž Purg)
Dogodki in prireditveKulturaLokalnoSlovenija

Evrovizijski vstop v Poletje v Celju 2023. Ste bili tudi v tam?

V Zavodu Celeia Celje so v sodelovanju z Mestno občino Celje pripravili slavnostno odprtje letošnjega programa Poletje v Celju 2023. Okrog 500 gledalcev je na Glavnem trgu prisluhnilo največjim evrovizijskim uspešnicam v izvedbi Mešanega mladinskega pevskega zbora in orkestra I. gimnazije v Celju. Do konca poletja se bo v Celju zvrstilo še več kot 100 dogodkov.

Ivo Umek, prejemnik zlatega celjskega grba in Matija Kovač, župan MO Celje(foto: Andraž Purg)

Odprtje Poletja v Celju 2023 s simboličnim naslovom Celje: 12 točk se je začelo z melodijo Poletne noči, ki jo je zaigral slavnostni govornik Ivo Umek, prejemnik zlatega celjskega grba, producent, glasbenik in dolgoletni direktor Založbe kaset in plošč RTV Slovenija. »Na Evrovizijo in z njo povezane dogodke imam lepe spomine. Predvsem tudi zato, ker so na evrovizijskem odru v različnih vlogah stali številni Celjani. Med njimi največkrat Mojmir Sepe in Sandra Feketija,« je v nagovoru med drugim povedal Ivo Umek ter povzel imena glasbenikov in skladb, ki so naše barve zastopale na dosedanjih tekmovanjih za Pesem Evrovizije.

Uvodnemu nagovoru je sledila glasbena poslastica za okrog 500 gledalcev, ki so se zbrali na Glavnem trgu – koncert največjih evrovizijskih uspešnic, od Dan ljubezni, Brez besed, Insieme, Waterloo, Take me to your heaven, do Molitva, Prisluhni mi, Samo ljubezen, Carpe diem in drugih, v izvedbi Mešanega mladinskega pevskega zbora in orkestra I. gimnazije v Celju pod vodstvom Tomaža Marčiča in Petra Tovornika.

Poletje v Celju: 12 točk(Foto: Andraž Purg)

»Navdušeni smo nad mladimi glasbeniki in njihovim programom, predvsem pa tudi na odzivom gledalk in gledalcev. To je bila uvertura v Poletje v Celju 2023 z največ možnimi točkami. Iskreno si želimo, da bi temu sledili tudi ostali dogodki, ki bodo več kot odlična priložnost za nepozabna glasbena, plesna, gledališka, literarna, filmska in druga doživetja,« je po uspešnem otvoritvenem koncertu povedala mag. Maja Voglar, direktorica Zavoda Celeia Celje. V slednjem bodo sicer do konca avgusta na različnih prizoriščih pripravili več kot 70 dogodkov, vseh skupaj bo v Celju več kot 100. Številni med njimi bodo brezplačni.

Kaj  še reči o tem?

Poletje bo zagotovo,  kar se dogodkov tiče.  Številčno in upajmo tudi kakovostno. Da bi presodili in ocenili vsebine morate biti del tega Poletja v Celju. Kot gledalec, udeleženec ali kako drugače. Bodite del tega in se boste imeli lepo.

Vane T. Costa

Vir: zcc&vtc

 

Mogoče vam bo všeč