slika: Študent.si
PolitikaSlovenija

Erjavec umika kandidaturo za mandatarja

Po neuradnih informacijah je Karl Erjavec po večernih posvetih z nekaterimi pravniki predsednikom strank koalicije KUL sporočil, da bo umaknil soglasje h kandidaturi za mandatarja, dokler se epidemiološke razmere v DZ-ju ne izboljšajo.

Erjavec umaknil kandidaturo

Predsednik DeSUS-a Karl Erjavec o umiku soglasja h kandidaturi za predsednika vlade razmišlja, ker se zaradi okužb z novim koronavirusom ali samoizolacije nekateri poslanci ne bi mogli udeležiti seje DZ-ja, na kateri bi odločali o nezaupnici vladi Janeza Janše. Poslovnik DZ-ja namreč ne omogoča tajnega glasovanja na daljavo. Erjavec je v ponedeljek dejal, da bo tako 46 glasov za uspeh nezaupnice zelo težko doseči. V samoizolaciji sta namreč tako z novim koronavirusom okuženi vodja poslanske skupine SD-ja Matjaž Han kot vodja DeSUS-ovih poslancev Franc Jurša.

Neumnost je bila že vložitev kandidature v času epidemije. Ampak sla po oblasti je bila očitno prevlika. Erjavec se je tako umaknil. In tudi slovenska politika bo lahko zadihala s polnimi pljuči in se ukvarjala namesto z Erjavcem, s koronavirusom, kar je najbolj pomembno.

D.K.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika