Foto: PU Celje
LokalnoSlovenija

Dvajsetletnika sta si posojala lovsko puško-le zakaj?

Policisti na dravograjskem so obravnavali voznika, ki se je izogibal policijski kontroli,  zaradi prevažanja orožja za katerega ni imel dovoljenja. 

Policisti   Policijske  postaje  Dravograd   so  med  vikendom  na  območju Dravograda  obravnavali 20-letnega voznika osebnega vozila, ki se je, ko je opazil policijsko patruljo, poskušal izogniti kontroli. Pa ne za dolgo.
Med postopkom sta policista opazila, da je imel za voznikovim sedežem lovsko puško  in  strelivo. Ker ni imel orožne listine, so mu orožje zasegli in uvedli postopek o prekršku po  Zakonu o orožju, saj je posedoval orožje brez orožne listine.

Foto: PU Celje


V nadaljevanju so ugotovili, da je zaseženo orožje last drugega 20-letnika, ki z orožjem in strelivom ni ravnal skrbno in ga je posodil osebi, ki nima orožne listine. Malo za »bildanje« ega sovrstnika. Žal na napačen in nezakonit način.
Tudi drugi dvajsetletnik, lastnik zakonito pridobljenega orožja bo obravnavan oziroma bo   uveden  postopek o prekršku po Zakonu o orožju in zaradi njegove nezanesljivosti podali na Upravno enoto Slovenj Gradec pobudo za odvzem orožja, streliva in orožne listine.

Kaj to pomeni za oba dvajsetletnika?

Nič kaj dobrega. Časa za premislek bosta imela oba. V kolikor bosta sploh želela razmišljati. Zagotovo pa mladost in vihravost prikazana in izkazana na napačen način. 

In nevaren, mar ne?

Avtor: Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno