ASAKA, JAPAN - AUGUST 31: Anej Doplihar of Team Slovenia posing prior to the Men's H3 Time Trial Cycling Competition on Day 7 of the Tokyo 2020 Paralympic Games at Fuji International Speedway, Japan. Photo by Vid Ponikvar / Sportida
OLIMPIJSKE IGRE 2021-TokioSlovenijaŠport

Doplihar deveti na cestni dirki v Tokiu

Slovenski kolesar Anej Doplihar je na cestni dirki na paralimpijskih igrah v Tokiu osvojil deveto mesto v svoji kategoriji H3. Zmagal je Rus Ruslan Kuznjecov.

Anej Doplihar

Doplihar, novinec na paralimpijskih igrah, je tako 13. mestu s torkove vožnje na čas dodal še deveto mesto v svoji skupini ročnih kolesarjev.

Na cestni preizkušnji je tekmovalce v kategoriji H3 čakalo šest krogov in skupno 79 kilometrov na dirkališču Fudži in v okolici. Doplihar je z zaostankom 13:29 minute končal na devetem mestu z enakim dosežkom kot Francoz Riadh Tarsim in Kanadčan Joey Desjardins.

Zlato je osvojil Kuznjecov, srebro si je prikolesaril Švicar Heinz Frei, bron pa Avstrijec Walter Ablinger, zmagovalec vožnje na čas.

STA
Foto: Vid Ponikvar/Sportida

vir.https://www.zsis.si/2021/09/01/doplihar-deveti-na-cestni-dirki-v-tokiu/https://www.zsis.si/2021/09/01/doplihar-deveti-na-cestni-dirki-v-tokiu/

Mogoče vam bo všeč