WI FI omrežje staro mestno jedro- Grafika z javno dostopnimi wi-fi točkami v mestnem jedru
LokalnoSlovenijaTurizemzanimivo

Dobro je vedeti še boljše pa ga koristiti: “Začetek izgradnje javnega brezžičnega omrežja (WI-FI) v Celjskem starem mestnem jedru”

Pa je že bližje, blizu. Kaj pa?

Po dolgotrajnem načrtovanju in uskladitvah s pristojnimi državnimi institucijami ter po večmesečnih zamudah pri dobavi strojne opreme so pogodbeni partnerji pričeli z vzpostavitvijo brezplačnega javnega brezžičnega omrežja na območju starega mestnega jedra, sporočajo pristojni iz Mestne občine Celje.  Bližnje države, to že imajo. Večja mesta, njihova ožja mestna jedra, okrog zgodovinskih znamenitostih in še kje.

 

Kdaj  ga lahko začnemo  uporabljati?

Omrežje bo predvidoma  pokrivalo območje zgodovinskega jedra mesta od železniške postaje do Gledališkega trga ter mestni park, oglašalo pa se bo pod znamko Celje WIFI, ki jo poznamo že s Starega gradu in iz stavbe Tehnoparka. Pokriti bi naj bili  vsi trgi in glavni prireditveni prostori, sodobna zasnova omrežja in dobra telekomunikacijska povezanost pa bo uporabnikom omogočala nemoteno in hitro rabo tudi med množičnimi dogodki.  In seveda še dodatno aktualiziralo dogodke in vsebine ki se bodo sočasno z dostopnostjo in objavo le tega.

 

Mestna uprava bo z omrežjem pridobila komunikacijsko infrastrukturo na pomembnem in za številne projekte zanimivem območju Celja. Pričakovati je, da bo omrežje v polnem obratovanju že letos poleti.

Vane T. Costa

Vir in foto: moc

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno