Zadnje Erjavčeve poteze so presenetile poslance stranke DESUS, ki so že v ponedeljek dale jasno vedeti, da ne želijo zapustiti vlade.

Utegne se zgoditi razpad stranke DESUS

Zaradi zadnjih Erjavčevih potez naj bi se vsaj dva dolgoletna Erjavčeva sopotnika, poslanca Franc Jurša in Ivan Hršak, počutila osebno izigrana. Čeprav sta v času kongresa osebno delala na njegovi vrnitvi za krmilo stranke, naj se jima, niti med sobotnim preštevanjem glasovnic, ni niti sanjalo o odhodu iz koalicije.

DeSUS-ovi poslanci so ta teden jasno pokazali, da jim sedanje stanje več kot ustreza. “Zelo dobro izpolnjujemo zaveze, ki so navedene v koalicijski pogodbi. S te strani smo zadovoljni,” je v zadnjih dneh dejal poslanec Ivan Hršak.

Erjavčevo vztrajanje z izstopom iz vlade bi že jutri lahko pokopalo stranko. Poslanci naj bi mu na mizo še drugič v štirih dneh dali jasno sporočilo: da izstop iz vlade pomeni njihov odhod. V tem primeru naj bi štirje ustanovili neodvisno poslansko skupino, Jurij Lep pa bi postal nepovezani poslanec, čigar glas bi si lahko prištela opozicija, piše SIOL.NET

D.K.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika