LokalnoSlovenija

Saj ni res pa je:«Voznik tovornega vozila vozil z osmimi neprimernimi pnevmatikami«

Policisti  Postaje  prometne  policije  Celje  so  v zadnjih dneh  izvajali poostren  nadzor  nad  udeležbo  voznikov  tovornih  vozil  v javnem cestnem prometu, tehnično brezhibnostjo vseh vozil, nad uporabo predpisane zimske opreme ter nad primerno očiščenostjo vozil.

Med tem so zaznali  več kršitev, ko vozniki niso primerno očistili svojih vozil pred udeležbo  v  javnem  cestnem  prometu in ugotovili, da  nekateri vozniki na vozilih še vedno nimajo nameščene primerne in ustrezne zimske opreme.

Na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem so včeraj popoldne ustavili voznika  tovornega  avtomobila,  ki  je  imel  na  zadnjih  oseh  nameščene pnevmatike,  ki  niso  ustrezale potrebnim zahtevam. Vseh osem pnevmatik je bilo  tako  uničenih, da je z njih odstopala tekalna površina, na določenih delih pa je bila tekalna površina pnevmatik celo iztrgana. Poleg navedenega tovorni  avtomobil  ni  imel rezervnega kolesa oziroma ustrezne naprave ali pripomočka,  ki  ga  je  namesto  rezervnega  kolesa  predvidel izdelovalec
vozila.  Manjša  odstopanja,  sicer še v mejah dovoljenih obremenitev, so zaznali tudi pri tehtanju vozila. Včasih smo se pošalili na račun voznikov iz nekdanjih držav oziroma sovjetskih republik  ali morda na račun Bolgarov in Romunov, da imajo tako uničena vozila in pnevmatike. Zdi se da nekateri lastniki, najpogosteje tudi sami vozniki, se ukvarjajo s tem da  izrabijo vozila do zadnjega »kilometra« preden ga pošljejo na zaslužen »odpad«.

Tovorno  vozilo so  do odprave nepravilnosti izločili iz prometa. Vozniku sledi 500 € globe, samostojnemu podjetniku pa 3.000 €.

Vse  voznike   in lastnike pa opozarjajo  na  dosledno  spoštovanje  vseh  cestno prometnih predpisov,  s  čimer  bodo zagotavljali varnost tako sebi, kot vsem ostalim udeležencem v javnem cestnem prometu. Najboljši ukrep zoper takšne anomalije v prometu je da ta tovorna  vozila sploh ne odpeljejo iz parkirišča, oziroma da se dejansko  ne smejo vključiti v promet ali po domače ne »sme na cesto«.

Ali je zavest na takšnem morebitnem doseženem nivoju , pa je druga zgodba!

Avtor: Vane .T Costa

 

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno