Azilni dom-simbolična slika (Foto: EPA)
Evropailegalne migracijenezakonite migracijePolitikaSlovenijaV fokusu

»Dekretna« dodelitev migrantskih centrov dvema obmejnima občinama! Vse več samovolje s strani odtujene vlade od ljudi.

V četrtek je Vlada sklenila, da se za potrebe nastanitve prosilcev za mednarodno zaščito organizirata izpostavi azilnega doma na območju nekdanjih mejnih prehodov Obrežje in Središče ob Dravi. Ob tem pa  je očitno o tem pozabila obvestiti občino in njene prebivalce.  Tako kot to počne velikokrat. To je to. In tako bo. Se sliši in bere. Preprosto.  Absolutistično.  “Premierjevo”. Načrtna »palestinizacija« in demografska devastacija države. Kako dolgo bo vse to tolerirano? Na katerem področju bo še posegel in še naprej uničeval in izničeval doseženo?

 

Kako je bila sprejeta  vladna »nagrada«  s  strani občin?

V občinah kjer se b naj to zgodilo so neprijetno  presenečeni. Občina Središče ob Dravi je resnično slikovita občina vpeta med gričevnate Slovenske Gorice na severu in reko Dravo na jugu. Kako naj bi torej v tako občino, ki veliko vlaga v slovensko tradicijo in kulturo in kjer so doma predvsem verni ljudje, ki predvsem ob nedeljah redno obiskujejo mašo, vpeljali še ilegalne migrante, z drugačno kulturo, drugačno vero in drugačnimi običaji? Nikakor. Kmalu in nenadzorovano, v imenu nekih pravic,  ki jih določa nekdo, ki ni vložil niti sekunde svojega časa, volje  in še česa v ohranjanje podeželja in tradicije, bodo onečedili in kazili ter iznakazili  to podobo. Onesnaževanje bo tudi  mentalno, vedenjsko, kulturno(v kolikor je kaj kulture pri teh bodočih tujcih). Se komu v Golobovi vladi  zadnje čase meša? Vse kaže na to. Predvsem gre za odločitve zoper lastni narod in državljane. Podporniki in zagovorniki  ilegalnih migrantov in teroristov so v Ljubljani, vsiljujejo jih pa drugim.  Prvi med temi je Robert Golob, prvi avtentični bedak, ki sliši na ime predsednik Vlade. Če je to vlada,  jaz sem klada, bi rekel nekdo.

Kaj pravijo na občini v Brežicah?

Nimamo nobenih informacij, ne dobimo nobenega sklepa. Zaenkrat je zahteva za izredno sejo, ki jo bomo imeli v torek. Izredno sejo bosta imeli tudi dve krajevni skupnosti (Velika Dolina in Obrežje), kakšne sklepe bodo sprejeli, bomo pa videli v ponedeljek in torek.” Vse informacije, ki jih je o zadevi prejel, jih je prejel po seji vlade – klic direktorice Urada za migracije, ki ga je o tem obvestila. Pa še to skopo. “Upam pa, da slovenska vlada, na slovenskem ozemlju še vlada. Če nima nobenega vpliva, potem res ne vem, ali je Slovenija še država,” še dodaja Molan.

Na Brežiškem imajo nemalo negativnih posledic iz leta 2015, ko je bil prvi val in »masaker« nad vsem lepim, spodobnim,  zelenim, normalnim in  urejenim okoljem, ko so kot kobilice poglodali, polomili, posrali, zamazali in pokradli vse kar jim je prišlo nasproti.

Ali kdo zaveda morebitnih posledic, zase in za prizadete občine?

Občani so skrajno nezadovoljni nad vsem tem. Nezadovoljstvo lahko preraste v gnev, naprej so samo eskalacije, ki prinesejo vse drugo kot pa kaj dobrega.

Ali  tisti, ki tako lahko odločajo o drugih,  se za trenutek vprašajo o svojih napačnih ravnanjih. Ali so dolžni upoštevati svoje državljane ali pa morda samo mnenje podpornika vseh svetovnih prekucij,  Soroša, kot glavnega mecena plitvih in neumnih feminiziranih politikov, ki  so odvisni od njegovega denarja?

Azilni domovi, kot je že znano, prinašajo povsem novo situacijo. Naenkrat  bodo imeli  azilanti enake pravice kot vsi državljani – se lahko prosto gibljejo, otroci morajo v šolo, zagotovljeno imajo zdravstveno oskrbo, od države prejmejo celo denar, da lahko gredo v trgovino, gostilno itd. S svojo fizično prisotnostjo in gibanjem v trumah  v prostem času, bodo izrivali domačine, zmanjševali in ogrožali bodo nujni življenjski prostor. Ne sme priti do tega, takrat pokrovka na loncu potrpežljivosti  že gor skače.

Ko bo zelo napeto in ko bodo nezadovoljni državljani potrkali na vrata »prvega bedaka« v državi, njega ne bo blizu. Vlada in vsi tisti ki temu prikimavajo bodo imeli polne gate mehke mase in premalo ali nič samozavesti. Takrat bo prepozno.

Vane T. Costa

Foto: EPA

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa