Vir: https://noisyclassroom.com/
PolitikaSlovenija

[Dejstvo] Slovenska demokratska stranka takšne domene ni registrirala, podali bomo ovadbo zoper neznanega storilca

Po Sloveniji je danes zakrožila vest, da z vpisom URL-naslova naci.si ali nazi.si uporabnik pride na spletno stran SDS. Ko vpiše naci.tv, pa pride na spletno stran medija, ki so ga nekateri razglasili za medij največje parlamentarne stranke. Med podatki o nosilcu je naveden kontakt [email protected]

Nekateri mediji poročajo, da je Slovenska demokratska stranka registrirala domeno “nazi.si”, medijska hiša nova24TV pa “naci.tv”,, kar je čista laž!

V stranki SDS so podali prijavo zoper neznanega storilca, zaradi domene “nazi.si” ki naj bi jo pripisali kar stranki SDS.

Ob pomoči spletnega orodja Domaintools, ki razkriva informacije za domenami, je razbrati, da je bila prva spletna povezava ustvarjena pred dvema dnevoma, za obdobje enega leta – poteče 24. marca 2022. Registrant ni znan, kot registrar pa je navedena družba DHH.si d.o.o.. Server prav tako ostaja skrit, dodana URL povezava (https://dhh.si/) pa je vodila na stran omenjenega podjetja. Status registrarja je ob tem označen kot ustrezen, piše 24ur. Trije strežniki (serverji), ki podpirajo delovanje domene, pa delujejo pod okriljem Digitalocean.com, ki podpira še 663.014 drugih domen.

Vir: E-.maribor

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika