Zaseženi predmeti
LokalnoSlovenija

Gostincu počil »film«, napadel je zdravstvenega inšpektorja

Kot navajajo v sporočilu iz PU Celje, so v sredo 24.3.2020 nekaj po 19. uri bili obveščeni, da je nosilec gostinske dejavnosti iz Celja, pred poslovnimi prostori Zdravstvenega Inšpektorata v Celju, pričakal predstavnika inšpektorata, ga napadel in ga lažje poškodoval. Oškodovanec je tega dne v popoldanskem času kot predstavnik Zdravstvenega inšpektorata v sodelovanju s policisti, izvajal inšpekcijski nadzor pri navedenemu nosilcu gostinske dejavnosti v Celju.  

Seveda so takoj po prejetem obvestilu  na kraj odšli policisti, ki so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja ugotovili, da je dejanja osumljen 23 letni moški iz Celja. O dejanju je bil obveščen dežurni državni tožilec in dežurni preiskovalni sodnik.

Osumljencu so policisti 25.3.2021 odvzeli prostost na podlagi določil ZKP, zaradi suma storitve kaznivega dejanja Preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi po 299. členu KZ-1. Policisti so osumljencu zasegli predmete in sicer bokser ter teleskopsko palico.

Kaj je pripeljalo »gostinca« da je to po že v prejšnjem sodelovanju z policisti in inšpektorjem, nam ni znano? Ali je šlo za hladno in preudarno dejanje ali za zapoznelega afekta, za morebitno osebnostno potrebo po potrditvi vsaj neke premoči(predvsem fizične), bodo pokazali izsledki preiskave. 

Zoper osumljenega bodo na Okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo, prav tako bodo policisti zoper njega zaradi posesti nelegalnega hladnega orožja, uvedli hitri postopek po Zakonu o orožju.

Škoda, da se ni  razmerje med racionalnostjo in nerazumnostjo ter škodljivostjo početja  nagnilo v prid racionalnosti. Tako pa je zadeva šla v napačno in škodljivo smer. Nadejamo se samo, da ne bomo tudi  v prihodnje priče teh » filmskih« prizorov.

 

Avtor: Vane T. Costa 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno