Dogodki in prireditveSlovenijaTurizem

Conde Nast Traveller Slovenijo umestil na seznam 10 najbolj trajnostnih destinacij za leto 2021

Conde Nast Traveller, eden najprestižnejših in najvplivnejših globalnih medijev na področju turizma, je Slovenijo uvrstil na seznam desetih najbolj trajnostnih destinacij na svetu in jo priporočil za obisk v letošnjem letu. Gre za še eno v vrsti številnih objav Slovenije kot izpostavljene in priporočene destinacije v uglednih globalnih medijih s posebej izpostavljeno Zeleno shemo slovenskega turizma.

Conde Nast Traveller Slovenijo umestil na seznam 10 najbolj trajnostnih destinacij za leto 2021

Po izboru prestižnega medija Conde Nast Traveller in urednice za področje trajnosti Juliet Kinsman,  je Slovenija umeščena med deset top priporočenih destinacij oz. kot navajajo v članku, namigov za pobeg s »pozitivnim učinkom«. Slovenija je v članku izpostavljena s sliko blejskega otoka in predstavljena kot srednjeevropska država z izjemnim naravnim bogastvom, slikovito pokrajino in številnimi znamenitostmi.

Urednico je še posebej navdušila Ljubljana kot gostoljubno in pešcem prijazno mesto ter priljubljena destinacija za trajnostno naravnan oddih. Članek poudarja visok delež zaščitenosti pokrajine Slovenije, ki jo odlikuje razgibanost in raznolikost, vse od alpskih vrhov, pragozdov, kraških planot, vinogradov in termalnih voda Panonske nižine do slovenske obale. Za načrtovanje obiska Slovenije bralcu priporoča Zeleno shemo slovenskega turizma, nacionalni program in certifikacijsko shemo, s katero STO že šest let sistematično pospešuje uvajanje trajnostnih poslovnih modelov v turizmu.

Mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije: »Izpostavitev Slovenije kot trajnostno usmerjene turistične destinacije v tako pomembnem svetovnem mediju je velik uspeh in je rezultat dolgoletnega aktivnega in sistematičnega pospeševanja trajnostnega turizma ter sodelovanja z vplivnimi tujimi medijskimi hišami. Članek predstavlja odlično promocijo Slovenije, še posebej, ker prispeva k dodatnemu globalnemu pozicioniranju Slovenije kot ene od vodilnih v trajnostnem turizmu, kar bo ena od ključnih prednosti obnove turizma po pandemiji Covid-19. V Sloveniji že vrsto let uspešno razvijamo in promoviramo trajnostni turizem, kar predstavlja dober kapital za ponovni zagon turizma po epidemiji, ki bo poleg zagotavljanja varnosti in higienskih standardov temeljil prav na trajnosti. Slovenija je na področju trajnostnega razvoja turizma v mednarodnih strokovnih krogih prepoznana kot primer dobre prakse, predvsem zaradi večkrat nagrajene Zelene sheme slovenskega turizma, katero izpostavlja tudi članek v Conde Nast Traveller.«

Na seznam najbolj trajnostnih destinacij letošnjega leta so se poleg Slovenije umestile še Kostarika, Finska, Grčija, Škotska, Palau, Malavi, Portugalska, Havaji in Butan.

Slovenija je v zadnjem času pritegnila pozornost številnih uglednih svetovnih turističnih in drugih medijev, ki so bodisi Slovenijo kot celoto bodisi njene posamezne destinacije uvrstili na sezname priporočenih krajev in turističnih ponudnikov oz. produktov, vrednih pozornosti in obiska. Včeraj je britanski medij The Sun Slovenijo umestil na drugo mesto priporočenih destinacij za potovanja, ko bodo le-ta spet mogoča, izbor pa prav tako temelji na trajnostnih potovanjih in okolju prijaznih počitnicah. Oktobra lani je ameriški medij Forbes Slovenijo uvrstil med 20 priporočenih destinacij za potovanja v letu 2021, britanski založnik Lonely Planet je v drugi izdaji priljubljenega seznama priporočenih destinacij (Ultimate Travel List) Bled umestil med 10 destinacij, ki nudijo edinstvena in nepozabna doživetja, Conde Nast Traveller pa je Slovenijo že lani septembra postavil na prvo mesto med najbolj zaželenimi destinacijami leta 2021. V preteklem tednu sta Financial Timesin The GuardianSlovenijo umestila med top potovalne destinacije za leto 2021, Lonely Planetpa je Ljubljano uvrstil med osem najbolj trajnostno naravnanih mest na svetu.

S tovrstnimi objavami vodilnih svetovnih medijev se krepi pozicija Slovenije kot prepoznavne in zaželene trajnostne in odgovorne destinacije za edinstvena doživetja.

vir: https://www.slovenia.info/sl/novinarsko-sredisce/sporocila-za-javnost/14901-conde-nast-traveller-slovenijo-umestil-na-seznam-10-najbolj-trajnostnih-destinacij-za-leto-2021

mib

Mogoče vam bo všeč