Foto PP-splet
Črna kronikaLokalnoSlovenijaV fokusu

Celjskim policistom uspelo prijeti roparja zlatarne

Pred tednom dni, točneje v torek, 7. maja 2024, v popoldanskih urah  so  bili policisti obveščeni o ropu zlatarne v Kocenovi ulici v Celju.

Takrat je storilec prodajalki zagrozil z uporabo sile, nato pa stopil za pult in iz predala blagajne ukradel gotovino ter pobegnil v smeri železniške postaje.

V  tem času so z  zbiranjem obvestil,  pregledom posnetkov varnostnih kamer  ter drugimi preiskovalnimi dejanji  ugotovili, da je kaznivega dejanja osumljen 43-letni moški, doma z območja Kočevja, ki so mu v petek, v Celju, odvzeli prostost.

43-letnika so zaradi suma storitve kaznivega dejanja ropa, po 206. členu Kazenskega zakonika privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredili pripor.

Kako »malo« je potrebno, da v predelu mesta, vsem na očeh, sredi vrveža v zlatarno( ali kje drugje)  pride nekdo, zagrozi pobere »plen« in odkoraka brez praske. Bistveno več je potrebno storiti glede  varnosti, da  ne pride  ali moglo priti do tako »enostavnega« načina delovanja tovrstnih  posameznikov ali skupin.

Tudi lastniki  takšnih in drugačnih trgovin ter prostorov morajo  narediti korak naprej glede konkretne varnosti premoženja in osebja.

 

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč