Uradna otvoritev marčnih sejmov
Dogodki in prireditveEvropaGospodarstvoLokalnoSlovenija

Celjski sejem danes odprl vrata. Marčni sejmi so tukaj za vas.

Danes so na celjskem sejmišču otvorili skupek-petorček   Marčnih sejmov, ki bodo potekali ta vikend. Med 17. in 19. marcem vam letos na Celjskem sejmu ponujajo kar pet sejmov. Iz prejšnjega  trojčka-Festival kave Slovenija, Altermed & GreenVita in ApiSlovenija je nastal petorček ko sta se prvič letos pridružila še strokovna sejma Dnevi lovstva in Dnevi ribištva.

Uradna otvoritev sejma je bila ob 9 uri v dvorani Celjanka kje so bili tudi dva predstavnika dveh novih sejmov  v okviru marčnih sejmov in sicer, dr. Miroslav Žaberl, predsednik  Ribiške zveze Slovenije, mag. Lado Bradač, predsednik Lovske zveze Slovenije in Matija Kovač, župan MO Celje.

Sejmi neizogibno so in predstavljajo   gonilo gospodarskega razvoja in napredka. Celjski sejem in sejmi, ki se na njem dogajajo, so  zagotovo do sedaj vedno upravičile svoj namen. Celjski  sejem  je osrednji sejemski prostor pri nas, v soseščini in v širšem Evropskem zaledju. Danes je na sejmišču več kot 300 razstavljavcev  iz 12 držav ter da bo ob sejemsko  dogajanje pospremilo več kot 130 dogodkov in da bo v Knežje mesto prišlo več kot 20 tisoč obiskovalcev. Ko se združijo dobri partnerji nastanejo dobre zgodbe, meni predsednica upravnega odbora družbe Celjski sejem d.d., Nina Ermenc Pangerl.  Župan Celja je poudaril vlogo sejmov tudi za sam utrip mesta.

Nina Ermenc Pangerl ob otvoritvi

Predsednik lovske zveze Slovenije, mag. Lado Bradač,  je med  drugim omenil da lovstvo ima pomembno vlogo  za ohranjanje narave in posameznih živalskih  vrst pri nas, pa tudi širše, kar priča tudi prisotnost predsednika Evropske  lovske zveze  v katero je združenih 7 milijonov lovcev. Tudi predstavniki ribištva igrajo pomembno vlogo pri ohranjanju voda, njenih virov pa tudi biotske raznovrstnosti.  Sledila je uradna otvoritev z prerezom traku.

Med razstavljavci

Na kasnejše vprašanje  Matiji  Kovaču, županu MO Celje kaj meni o vlogi in pomenu Celjskega sejma in pripravljanju tovrstnih dogodkov pri nas je odgovoril:  “Družba Celjski sejem dobro opravlja svoje poslanstvo ter d s svojim strateškim umeščanjem dogodkov svojo dejavnost odlično razvija.  Meni da z vključitvijo dveh novih sejmov  in tvorijo petorček, s tem nosijo neko sporočilnost, vsebino zdravega življenja in dobrega počutja. Ti sejmi, posebej letos, imajo  izobraževalno vlogo in stanovsko povezovanje. Poleg tega Celjski sejem postaja središče za tematske sklope sejmov,  je sočasno  družba na dobri poti razvoja kongresnega turizma«.

Le tako naprej.

Razstavljavke iz Prekmurja

Sledil je ogled posameznih  sejemskih sklopov. Veliko za videti, doživeti in odnesti s seboj kot so informacije, nova vedenja in morebitne spremembe v razmišljanju o stvareh in delovanju določenih vej. Vredno obiska.

 

Vane T. Costa

Foto: Tegov

Mogoče vam bo všeč