foto: polcija
črna kronikaLokalnoSlovenijaŽivljenje

Celjski policisti v petek prijeli moškega, »lažnega« bombaša, doma iz Žalca, ki je pred stavbo celjskih zaporov nastavil sumljiv predmet

Kot  je že od petka   znano in smo  že  poročali,   so  bili na policiji  v  zgodnjih  jutranjih urah obveščeni,  da je takrat še neznani storilec, pred enega od vhodov v stavbo celjskih zaporov, nastavil sumljiv predmet.

Celjski  policisti  so  v  sodelovanju  z gasilci  takoj zavarovali območje okoli  celjske  tržnice  in  zaporov.  Bombni  tehniki  iz  Specialne enote policije,  ki so prišli na kraj so ugotovili, da v omenjenem primeru ni šlo za  eksplozivno sredstvo.

Z   zbiranjem  obvestil  in  ostalimi  preiskovalnimi  dejanji  so  celjski policisti  ugotovili,  da  je predmet pred stavbo celjskih zaporov nastavil 38-letni moški, doma z žalskega območja. 38-letniku so  v popoldanskih urah odvzeli  prostost  in  ga po opravljenih preiskovalnih dejanjih spustili na prostost.

Zaradi  suma  storitve  kaznivega  dejanja  zloraba  znamenj  za  pomoč  in nevarnost,  ga  bodo kazensko ovadili. Za storjeno dejanje mu grozi do treh let zaporne kazni.

Osumljenega  38-letnika  smo  v  preteklosti  že dvakrat obravnavali zaradi sumov storitve kaznivih dejanj z elementi nasilja. Si je pridelal nekaj pozornosti, povzročil ogromno strahu  in zagotovo prislužil bivanje v zaporu.

Vane T. Costa

Foto: policija

Mogoče vam bo všeč