Celje: Z tatvino parfumov do denarja za droge. (foto: splet)
Črna kronikaLokalnoNotranje zadeveSlovenija

Celjski policisti kazensko ovadili 22-letnega Celjana osumljenega več tatvin. S tem si je financiral »razvado« ki se imenuje droga!?

Celjski policisti so v zadnjih dneh kazensko ovadili 22-letnega Celjana, ki je v obdobju zadnjih štirih mesecev kradel v več trgovinah v Celju. 22-letnik je osumljen storitve 31. kaznivih dejanj tatvin in zatajitve.

Kradel  je predvsem dražje parfume, britvice, žgane pijače in torbe. Osumljen je tudi tatvine skiroja, ki ga je ukradel v enem od trgovskih centrov v Celju. S tatvinami je lastnikom povzročil za dobrih 6.000 € škode.

 

Pri hišni preiskavi na naslovu njegovega bivanja smo našli in zasegli še manjšo količino prepovedane droge konoplje in prirejen predmet za napad, zaradi česar smo zoper njega uvedli še postopka o prekršku z izdajo odločbe v skladu z določili Zakona o  proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami in Zakona o orožju.

22-letnik je odvisnik od prepovedanih drog. Denar od prodaje ukradenih stvari je večinoma porabil za nakup prepovedanih drog.

Kako bo naprej ne poročajo. Tudi kako bo preživel abstinenčno krizo. Proračun bo  zagotovo kril popravljanje posledic ki so jih pustile droge na njegovo  zdravje. Ali bo rešen odvisnosti tudi ne vemo.  Le to,  da bo to nauk da prevelika odvisnost od katerekoli  »razvade« pripelje do tega, da na koncu nisi več temu  nečastnemu in  škodljivemu početju kos.

Vane T. Costa

Vir. puc&vtc

Mogoče vam bo všeč