Župan Bojan Šrot in prejemnika olimpijskih kolajn; bonasta Gloria Kotnik in srebrni Tim Mastnak
LokalnoSlovenijaŠportZimske olimpijske igre PEKING 2022

Celjski olimpijci v Narodni dom v Celju: «Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot sprejel celjske olimpijce z iger v Pekingu “

Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je danes sprejel celjske olimpijce, ki so nastopili na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu, te se bodo sicer končale v nedeljo 20. februarja. Sprejema so se udeležili: deskar na snegu Tim Mastnak, ki je osvojil srebrno medaljo v paralelnem veleslalomu, Gloria Kotnik, ki je v isti disciplini prejela bronasto medaljo, deskar na snegu Rok Marguč, za katerega so bile to že četrte olimpijske igre, na katerih je bil na odprtju tudi zastavonoša slovenske reprezentance, ter najmlajši celjski udeleženec iger, Tit Štante, prav tako deskar, ki je nastopil v snežnem žlebu.

 

Opravičil se je alpski smučar Martin Čater, v njegovem imenu je priznanje sprejela Mojca Kidrič, podpredsednica Smučarskega kluba Celje.

 

»Tisti sončni torek na naš kulturni praznik se bo zlatimi črkami vpisal v zgodovino celjskega športa. Po polfinalu smo že vedeli, da bo Tim osvojil medaljo, prepričan pa sem bil, da bo to uspelo tudi Glorii v malem finalu, po njenih odličnih vožnjah tega dne. Veselje v Sloveniji, Celju in tudi pri nas doma je bilo nepopisno, kar ne znam si predstavljati, kako je bilo šele pri vas, v vaših družinah, « je povedal župan Bojan Šrot.

Župan je izpostavil še, da se je Rok Marguč že četrtič udeležil olimpijskih iger in da mu je na njih pripadla čast, da je bil zastavonoša olimpijske reprezentance, da je pred Titom Štantetom, ki je bil  najmlajši udeleženec iger med celjskimi olimpijci, še lepa prihodnost ter da je odličnemu smukaču Martinu Čatru okužba s koronovirusom tik pred začetkom iger preprečila nastop na Kitajskem.

 

Župan je ob tem čestital dobitnikoma medalj in ostalim udeležencem iger na Kitajskem ter se zahvalil trenerjem, sponzorjem in vsem, ki so pripomogli tem odmevnim športnim dosežkom.

Glede na letošnje uspehe je župan še dodal, da se lahko že zdaj veselimo prihodnjih iger v Cortini d’Ampezzo in ob tem celjske olimpijce pozval naj vztrajajo še do naslednjih iger ter naj uživajo v svojih uspeh in športu, ki ga imajo radi.

Udeleženci na ZOI v Pekingu(foto Gregor Katič)

»Slovenci se ob dosežkih naših športnikov na velikih tekmovanjih, in olimpijske igre so nekaj posebnega, znamo poenotiti, malce pozabimo na tisto kar nas v vsakodnevnem življenju moti in smo ponosni na vas športnike. Olimpijci oziroma športniki ste najboljši ambasadorji Slovenije, vi celjski olimpijci pa tudi veliki promotorji našega mesta,« je še poudaril Bojan Šrot.

Prejeli so tudi spominske celjske viteze in denarne nagrade(foto Gregor Katič)

Na Mestni občini Celje zelo spoštujemo dosežke naših športnikov, zato je župan na sprejemu olimpijcem poleg spominskih celjskih vitezov izročil tudi denarne nagrade v skladu z občinskim pravilnikom.

Sloves  najbolj športne občine v Slovenije je še kar opazen in občuten. Naj bo še naprej  tako.

 

Vir: MOC&VTC

Foto: Gregor Katič

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno