Foto: avtor Gregor Katič mag. Franc Pangerl
LokalnoSlovenijaŠport

[Celje, zeleno mesto] Častni meščani so posadili drevesa – trajen spomin na prvenstvo

Celje, mesto in vse okrog njega, prav tako meščani odštevajo ure,  ki jih ta trenutek manj kot za en dan, od začetka prve tekme v okviru evropskega prvenstva v nogometu za nogometaše  U-21. Vsak del mesta, mestnega jedra, ustanov, objektov kaže praznično in športno tekmovalno in gostiteljsko podobo. Temu so se priključili častni meščani mesta Celje.

Župan Mestne občine Celje je skupaj s častnimi meščani posadil štiri drevesa značilna za države, katerih reprezentance igrajo v Celju. Jutri se začne Evropsko prvenstvo v nogometu U-21.

Foto: avtor Gregor Katič
Častni meščani in župan

Celje je ponosni gostitelj treh tekem, ki bodo potekale 24., 27. in 30. marca, in sicer Češka – Italija, Slovenija – Češka, Španija – Češka.

Večkrat poudarjamo, in v tudi trdno to verjamemo, da je  Celje najbolj športno mesto v Sloveniji. Celje pa ima mnogo označb in mednje nedvomno spada tudi zeleno mesto. Obdano je z gozdovi in drugimi naravnimi površinami, za katere lahko rečemo da z  vso vestnostjo skrbijo za  mestna drevesa. Z zasaditvijo dreves, značilnih za zgoraj omenjene države smo na lep način obeležili prvenstvo in celjski ponos ob tem.

Zasajena so naslednja drevesa: lipa (Slovenija), lipovec (Češka), hrast (Italija) in mandljevec (Španija). Drevesa so posadili častni meščani Jože Geršak, Lilijana Praprotnik Zupančič, Rudi Čajavec, msgr. dr. Stanislav Lipovšek, Ivo Grobelnik, Janko Hartman in mag. Franc Pangerl.

Foto: avtor Gregor Katič
Ivo Grobelnik-častni meščan

 Posaditi drevo je nekaj globoko simbolnega. Ta štiri drevesa bodo mnogo let spominjala na velik športni dogodek, dajala senco, vzbujala spoštovanje, lepšala okolje in prispevala k čistejšemu zraku. Označena so s skupnim obeležjem. Na to bodo  čez leta ponosni tudi naraščajniki, ki bodo svojim sovrstnikom od drugod kazali in dokazali tudi skozi takšno simboliko, da živijo v lepem, čistem , zdravem in kulturnem ter športnem mestu.

Čez dva dni, v četrtek  25. marca, bodo na travniku pod Golovcem posadili še šestnajst sadnih dreves, takrat z učenci celjskih osnovnih šol in predstavnikoma Celjskega mladinskega centra.

Avtor: Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno