foto: Gregor Katič
Dogodki in prireditveljudjeV fokusu

Celje: Za nasmeh v mestu- hvalevredna humana gesta ki zadene tiste, ki to pomoč potrebujejo

Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje in RTA agencija sta letos že osmič zapored organizirala dobrodelno akcijo »Za nasmeh v mestu«, s katero želita otrokom, družinam in posameznikom, ki so se zaradi različnih razlogov znašli v stiski, pomagati in jim na obraz privabiti nasmeh.

Organizatorji so zadovoljni, saj so v letošnji dobrodelni akciji zbrali 38.530 evrov. Sredstva je doniralo več kot 90 gospodarskih organizacij in posameznikov iz Celja in okolice.

V preteklih sedmih letih so skupaj zbrali 152.374,97 evrov. Leta 2017 so dodatno zbrali še 6.400 evrov in s tem zneskom pomagali Društvu paraplegikov jugozahodne Štajerske, ko je kupovalo vozilo, prilagojeno invalidom.

Za nasmeh v mestu

Tako kot v preteklosti bodo tudi letos vsa zbrana sredstva pretvorili v darilne bone »Dobimo se v mestu«, ki jih bosta razdelila Škofijska Karitas Celje in celjsko območno združenje Rdečega križa Slovenije. Vsak obdarjenec bo prejel darilni bon v vrednosti 40 evrov, ki ga bo lahko unovčil v več kot petdesetih trgovskih in storitvenih lokalih v mestnem jedru Celja.

Dobrodelna akcija »Za nasmeh v mestu« je ena redkih, kjer se vsa zbrana sredstva namenijo v dobrodelne namene. Vsi sodelujoči se odpovejo honorarju. Darilni boni so računalniško evidentirani, kar jim omogoča preglednost njihove porabe. Organizatorji so veseli, da si obdarjenci z darilnimi boni lahko kupijo nekaj, kar nujno potrebujejo. Z dobrodelno akcijo jim polepšajo božično-novoletni čas, hkrati pa prispevajo k poslovni živahnosti v mestu.

 

Predaja darilnih bonov

Predstavnici organizatorjev dobrodelne akcije Tadeja Falnoga in Katarina Karlovšek sta v prostorih Celjskega doma v ponedeljek, 6. decembra 2021, predali darilne bone generalnemu tajniku Škofijske Karitas Mateju Pirnatu in sekretarju Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Celje Selimirju Ćopiću.

Ob vsej prizadevnosti in uspešnosti te humanitarne, zdaj že tradicionalne akcije, je treba dodati to, da mora družba še naprej  iti v to smer da imajo te osnovne in spodobne pritikline v zadostni meri brez posegov od zunaj.

Gesta vredna posnemanja in vsakokratne pohvale.

Vane T. Costa

Foto: Gregor Katič

Mogoče vam bo všeč