ptr
LokalnoPolitikaSlovenija

Celje: V četrtek, 1. aprila, se ustavlja večji del javnega življenja do vključno 11. aprila

Kaj pa bo delovalo?
Zagotovljeno bo nujno varstvo za predšolske otroke  Mestna blagajna in Glavna pisarna bosta zaprti Celebus bo vozil po trenutno veljavnem voznem redu

Mestna blagajna in Glavna pisarna Mestne občine Celje bosta predvidoma zaprti od 1. do 9. aprila, v tem času bodo (razen nujnega varstva) zaprti tudi vrtci in šole ter kulturne ustanove in turistične točke (muzeja, galerije, Osrednja knjižnica Celje, Stari grad Celje, Tehnopark Celje..)

Na Mestni občini Celje bodo zagotavljali dežurstvo po oddelkih, fizičnega obiska in stika z uradnimi osebami ne bo, uradnih ur za stranke prav tako  ne.  Za predšolske otroke, katerih starši opravljajo nujno delo, bodo zagotovili varstvo. Nujno varstvo bo organizirano samo za otroke, katerih oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec (enoroditeljska družina), sta zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, predvsem v zdravstvu, v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, v zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski, Policiji in v poklicnih gasilskih enotah.

Starši morajo vrtcu predložiti potrdilo o zaposlitvi oz. potrdilo, izdano za potrebe dokazovanja nujnega varstva. Vrtci Zarja, Anice Černejeve in Tončke Čečeve so starše pozvali, da potrebo po nujnem varstvu za svojega otroka sporočijo še danes. Ko bomo imeli podatek o končnem številu otrok, bomo starše obvestili, kje bo organizirano nujno varstvo.


Za osnovnošolce, ki prihajajo iz socialno ogroženih družin, bodo šole zagotavlja topel obrok. Javna kuhinja bo obratovala enako kot v zadnjih mesecih, uporabniki lahko obrok odnesejo s seboj domov. 


Celebus- mestni bus, bo  vozil od ponedeljka do petka, ob doslednem upoštevanju ukrepov omejenega števila potnikov, varnostne razdalje, uporabe mask in razkuževanja rok. Ob sobotah, nedeljah in praznikih ne bo vozil.

Občankam in občanom se vnaprej zahvaljujemo  ker v času trajanja ukrepov zaradi preprečevanja širjenja korona virusa bodo ravnali odgovorno in spoštljivo. Občanom, meščanom, pa velja prošnja, da tudi v prihodnje upoštevajo vse ukrepe, s katerimi lahko preprečijo širjenje bolezni COVID-19. Prav tako velja prošnja da se  otroki ne zadržujejo na igralih in igriščih in da starši mladostnikom razložijo, da so ukrepi in priporočila zato, da bi čim prej lahko spet normalno zaživeli. 

Ob zavedanju, da so časi manj prijazni in da že  nekaj časa že  živimo z omejitvami,moramo vedeti da  smo prepričani, da smo na pravi poti. 


Kljub temu in kljub vsemu, želimo vsem  vam mirne in lepe velikonočne praznike. Pazite nase in na druge.

Avtor: Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno