oznor_soft
LokalnoSlovenijaŠportTurizem

[Celje] Evropsko prvenstvo v nogometu U21 je končano- športno-nogometni in turistični svet ima še eno zvezdico, celjsko

Najbolj športni teden,  kljub korona in vsem drugim  vrstam omejitev,  ki  jih je narekoval čas,  je sklenil svoj krog. Takšen krog ki je v svojo krožnico zajel poleg nogometa še vrsto dogodkov in  zaznav, ki so dodatno potencirali prisotnost in odmevnost  prireditev ki so bile prisotne v Sloveniji v štirih najbolj nogometnih krajev, med katerimi sodi tudi  naše Celje-knežje mesto. 

Plaketa UEFE
Foto: Visit Celje

Poleg samega nogometa smo v tem času  je mesto Celje z lokalnim organizacijskim  odborom, ki ga je več kot uspešno vodila Katarina Karlovšek,  smo videli oziroma možnosti prisostvovali dogodkom, ki so si jih  po širni  Evropi zaznali v mnogih deželah.  Kot meni sama »šefica« lokalnega organizacijskega odbora ki je bil potrjena s strani UEFE: »V Celju smo še polni vtisov s ter se iz srca zahvaljujemo prav vsem, ki ste sodelovali v projektu evropskega prvenstva za nogometaše do 21 let., s katerim  smo Celje  uspešno predstavili nogometnemu in športnemu svetu« Res je. Kljub temu da so se pri nas zgodile tri tekme občutek prisotnosti nogometa je bil ves čas med ljudmi. 

Foto: Visit Celje

Po nogometni plati   je doseženo to za kar so takšna in tovrstna prvenstva. Kot je nekje omenil Mišo Brečko,  pomočnik selektorja slovenske reprezentance U21, da so nogometaši sploh začutili dogajanje na prvenstvih takšnega obsega in da so pripravljeni za vstop na veliko sceno. Da  je to v zvezi z tekmovanjem in ob njem narejeno in izpeljano na vrhunski ravni, pa potrjuje tudi priznanje ki ga je iz rok Vakhtanga Bzikadzeja,  predstavnika UEFE prejel Bojan Šrot,  župan Celja kot zahvalo za soorganizacijo prvenstva. 

Vsi kakorkoli zaznavamo dogajanja v Celju povezano z prirejanjem in organizacijo pomembnih mednarodnih dogodkov na športni, kulturni, poslovni in drugih vrst dogajanj vemo da se bo Celje vedno izkazalo, tako kot do sedaj , kot tudi v ravnokar končanem prvem delu Evropskega prvenstva U21!

Avtor: Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno