Foto Boris Vrabec
Dogodki in prireditveLokalnoSlovenijaŠportTurizemZdravje

Celje-Laško: «Uspešno realiziran projekt 2. Pomladno kolesarjenje, ki je kljub slabšemu vremenu imelo svoj vrhunec«

Mestna občina Celje in Občina Laško sta ob sodelovanju Zavoda Celeia Celje in Stika Laško ter drugih partnerjev projekta kljub slabšemu vremenu izvedli prireditev Pomladno kolesarjenje. Z udeležbo so prireditev na kolesarski povezavi D1 Celje-Laško zaznamovali predvsem trije kolesarski klubi iz obeh občin, Kolesarski klub knežjega mesta Celje, Kolesarski klub Laško in Kolesarsko društvo Lava Team iz Celja.

Zaradi slabše vremenske napovedi so se organizatorji  odločili, da odpovedo samo spremljajoči dogodek, ki bi bil v središču mesta in še skupno kolesarjenje vodilnih predstavnikov občin, turističnih delavcev in gostov ter priložnostno srečanje na brvi čez Savinjo. Izvedba dogodka ob močnem dežju ali nalivu bi povzročila nemalo organizacijskih in logističnih težav.

Štart kolesarjev v Celju

Vsi kolesarji, ki so v soboto prišli na prireditev in so se prijavili na stojnicah v Celju in Laškem, so prejeli spominsko darilce in bodo sodelovali v nagradnem žrebanju, ki ga bo v sredo, 13. aprila, pripravil Zavod Celeia Celje. Ekipa Zavoda Celeia Celje je bila v soboto tudi prisotna na dogodku, urejala je koordinacijo udeležencev in informiranje ter delila promocijski material.

 

Kolesarjem se zahvaljujejo za udeležbo v ne prav prijetnih vremenskih okoliščinah. Hladno in oblačno vreme je bilo tudi leta 2019 na prvem Pomladnem kolesarjenju, ob uradnem odprtju odseka Tremerje-Rifengozd odprtju in brvi čez Savinjo, zato razmišljajo, da bi dogodek prihodnje leto organizirali v drugi polovici aprila. Prireditev je ob zgodnjem začetku pomladi namenjena tudi odprtju kolesarske sezone.

Sicer pa letošnji namen prireditve Pomladno kolesarjenje ni bila le izvedba kolesarjenja na povezavi D1 Celje-Laško. Šlo je tudi za osvetlitev aktualnega stanja na kolesarki, ki še čaka na dograditev povezave od Rifengozda do Laškega, ter za spodbudo ljubiteljev kolesarjenja, da bi ta povezava bila čim prej dograjena. To so storili tudi z novinarsko konferenco, ki so jo ob pomoči Zavoda Celeia Celje pred tednom dni pripravili na Starem gradu Celju.

foto: moc

Pozornost je zdaj že usmerjena k pripravam na prihajajoči veliki kolesarski dogodek, dirko Po Sloveniji, ki jo bosta letos gostili obe mesti, Celje s ciljem tretje etape na Starem gradu 17. junija, Laško pa s startom predzadnje etape, v soboto 18. junija. Dirko bodo tudi tokrat podprli kolesarski klubi iz obeh mest.

Kolesarjenja in dogodkov ki so povezani s tem  je še kar nekaj. In prav je tako.

 

Vir: moc&vtc

Foto: moc&borisvrabec

Mogoče vam bo všeč