Posvet o demografiji in starejši populaciji na Celjskem sejmu
Dogodki in prireditvePolitikaSlovenija

Celje: Demografska vprašanja, kmetijstvo in staranje prebivalstva-posvet v organizaciji stranke Naša Dežela

V okviru sejma Agritech  na celjskem sejmu je bil organiziran zanimiv posvet o demografiji in starejši populaciji in oskrbi na daljavo.  Prisotni vsi ki se jih to dotakne, ne glede na barvo. Gonilna sila projekta Dr. Aleksandra Pivec, predsednica  stranke Naša Dežela.

Posvet .

Potekala je razprava aktualnih izzivih in priložnostih kmetijstva, ob tem pa iskali odgovore tudi na vse aktualnejše podatke o staranju slovenskega podeželja in stanju upokojenih kmetov. Predvsem bi morali delati več na tem, da  mladi ko prevzamejo morajo vedeti ali se da dočakati varna starost in sočasno poskrbeti za predhodnika, nosilca,  prenosnika na mlajšo generacijo. Tukaj je izziv za mlade na poskrbijo tudi za nataliteto. Zaskrbljujoč je podatek da populacija med 0-15 let  samo dobrih 15 odstotkov. Problematika starejših je enaka na podeželju in v mestu. Vsi želijo varno starost in dostojno pokojnino, je med drugim dejal predsednik ZDUS-a Janez Sušnik.

Posvet

V razpravi so sodelovali dr. Aleksandra Pivec, predsednica Naše dežele, Janez Sušnik, predsednik ZDUS, Vera Pečnik, podpredsednica ZDUS, direktor Inštituta za hmeljarstvo Bojan Cizej, Zdenka Jan, predsednica PZDU Celje in vodja odbora za starejše ND ter Boštjan Kosec, vodja odbora za kmetijstvo, gozdarstvo, ribištvo in varno hrano Naše dežele.

Posvet.

Sočasno oziroma med trajanjem sejma poteka predstavitev stranke Naša Dežela kjer obrazložijo kaj pravzaprav želijo doseči s svojo prisotnostjo na političnem prizorišču Slovenije.

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč