Simbolni skok v novo leto z skokom v Savinjo
Dogodki in prireditveLokalnonaravaSlovenija

Celje: 14 novoletni skok v Savinjo, pri +15°C!

Tako kot vsako leto na novoletnega  dne, tudi letos se je zgodil, novoletni skok v Savinjo, na Špici, ob  legendarni čolnarni.  Težko si predstavljamo začetek leta, vsaj v Celju,  brez  tradicionalnega skoka v Savinjo, ki se je odvijal že  14. zapored, z  okoli 70  junakov, pogumnežev in ljudi  željnih tega nevsakdanjega preizkusa vzdržnosti. Presenečenje je bilo največje pri vremenu. Zunanja temperatura je bila +15° C, temperatura vode pa +8°C. Kljub temu ni tako enostavno.

Priprava na skok v Savinjo

Tokrat, prvič v takšni vlogi,  je prisotne pozdravil Matija Kovač, pred kratkim izvoljen župan Mestne občine Celje, ki pa  ni skočil v vodo. V pozdravu, kjer je   skok v  mrzlo Savinjo   imenoval kot  simbolični skok v novo leto, podprto z rekom »zdrav duh v zdravem telesu«, je zaželel tudi srečno novo leto 2023  ter povabil k ustvarjanju skupnega pozitivnega ozračja  in solidarnosti  na vseh področjih življenja prebivalcev našega mesta.

Matija Kovač, župan Celja, nagovarja Celjane

Najmlajša  udeleženka je imela 9 let najstarejši pa 70+. Le tako pogumno naprej tudi za vse ki so spodbujali, opazovali in še kaj drugega počeli danes ob Savinji.

Množica zbranih na Špici ob Savinji

Brez pretiravanja,  je poleg 70 udeležencev ob Savinji,  v času dogajanja bilo  še več kot 500 živahnih in veselih Celjanov in okoličanov, celo iz Kranja je bilo slišati,   da je prišla skupina za spodbujanje svojega predstavnika  ki je skočil v Savinjo. Prav je  da se nam pridružijo ljudje  tudi od drugod.

Naslednje leto spet!

Vane T. Costa

 

 

Mogoče vam bo všeč