Prostovoljci rdečega križa
LokalnoSlovenijaV fokusuŽivljenje

Celjani sprejeli prve ukrajinske begunce. Zbrane pomoči je dovolj.

V Celje je v zadnjih dneh prispelo okoli 15 ukrajinskih beguncev. Gre predvsem za matere z otroki in ženske, za katere je  dobro poskrbljeno. Trenutno so v zasebnih nastanitvah. Čeprav je za vodenje beguncev pristojen Urad vlade za oskrbo in integracijo migrantov, glede na razmere na terenu pričakujejo, da bo v knežje  mesto začasno zatočišče poiskalo še več ljudi. Za vse bo poskrbljeno  po naših najboljših močeh.

 

Humanitarne pomoči v Celjskem mladinskem centru za enkrat ne zbirajo več. Odziv med ljudmi je bil izjemen, zato so skladišča polna. Če bo potrebno, bodo zbirni center znova odprli in o tem javnost  pravočasno obvestili. Ker se potrebe na terenu spreminjajo, begunci pa prihajajo tudi v naše mesto, bomo del zbranih sredstev namenili tudi njim. Pomoč jim bo razdelil Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Celje.

 

Vsem, ki so donirali za Ukrajino in ukrajinske begunce ter vsem prostovoljcem, ki so pomagali pri pakiranju donacij, se iskreno zahvaljujejo. Hvala tudi posameznikom in podjetjem, ki so pomagali z nakazilom na TRR Mestne občine Celje. V ponedeljek, 14. marca, je bilo na računu zbranih  8.095 evrov. Namenili jih bomo za nakup sanitetnega materiala, zdravstvenih pripomočkov, kompletov prve pomoči, osnovnih živil in podobnih izdelkov.

 

Celje kot mesto in Celjani kot prebivalci, spadajo med sredine z  visoko razvitim čutom  za pomoči potrebne ne glede na to  od kod prihajajo in so prikrajšani za svobodo in možnost preživetja tam kjer so najrajši, na svojih domovih. Dom jim ne moremo dati, vsaj enakega kot ga imajo ali želijo, vendar pa naredimo lahko največ da jim ne bo tako hudo kot če ne bi bili deležni pomoči.

Vane T. Costa

Vir in foto: moc&vtc

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno