Celebusi letos v devetih mesecih prepeljali sto tisoč potnikov
LokalnoprometZdravjeŽivljenje

Celebusi letos prepeljali že skoraj sto tisoč potnikov-obstoj mestnega prevoza več kot upravičena

Celebusi so v tem letu, kljub koronačasu, prepeljali že skoraj sto tisoč potnikov. September je bil med tistimi meseci v letu z največjim številom potnikov (več jih je bilo samo marca in maja), bil pa je rekorden mesec po številu prodanih mesečnih in letnih vozovnic. Največ potnikov se sicer še vedno odloča za nakup enkratnih vozovnic, na avtobusu.

V prvih devetih mesecih so Celebusi prepeljali 99.205 potnikov, septembra pa se je s Celebusom peljalo 14.591 potnikov. Za primerjavo, marca 14.775, maja pa 15.012, kar je največ v letu in je zagotovo povezano tudi z večjim sproščanjem ukrepov in vračanjem javnega življenja. Januarja se je 5.544 potnikov odločilo za vožnjo s Celebusom, februarja pa 8.420. Manj potnikov je bilo tudi v času poletnih počitnic (julija 8.869, avgusta 8.906).

Septembra je bilo prodanih največ mesečnih vozovnic v tem letu, in sicer 131, kar je nekaj več kot maja, ko je bilo prodanih 105 mesečnih vozovnic. Prejšnji mesec pa je bil dosežen velik porast v prodaji letnih vozovnic, prodanih je bilo namreč 100 vozovnic, največ pred tem jih je bilo prodanih avgusta, 41. Septembra je bilo prodanih 1278 dnevnih vozovnic, največ maja (1.440) in marca (1.320).

Večina ljudi, ki za prevoz izbere Celebus, se sicer še vedno odloča za nakup vozovnice na avtobusu, za vozovnico, ki velja za enkratno vožnjo. Septembra jih je bilo tako prodanih 4322, največ v letu pa maja (5.536) in marca 5.102, so še sporočili iz podjetja Nomago, ki je koncesionar mestnega potniškega prometa v Celju. Mnogokrat to je odvisno od relacije ki jo uberejo morebitni potniki, včasih pa tudi vreme,  starostna kategorija in še česa.

Celebus je  odločitev,  ki je  dolgoročna in  potrjuje pravilnost in pravšnjost tega pametnega početja. Trajnostno razmišljanje ki je  padlo na plodna tla in že pobirajo sadove.

Celebus in Celje gresta naprej!

Vane T. Costa

Foto: Ich

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno