Vir: Moja-dolenjska
LokalnoSlovenija

Brezplačno testiranje pri vstopu v Slovenijo iz Italije

Od 10. marca 2021 bo, na podlagi prizadevanja ministrice za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helene Jaklitsch, v sodelovanju z ministrom za zdravje Janezom Poklukarjem in ministrom za notranje zadeve Alešem Hojsom, pri vstopu v Republiko Slovenijo na mejah z Republiko Italijo omogočeno brezplačno testiranje za vse osebe, ki po Odloku o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 spadajo pod izjeme, ki lahko v državo vstopijo brez napotitve v karanteno na domu (čezmejni dnevni migranti, šolarji, dvolastniki in nekateri drugi).

Te izjeme lahko vstopajo v Slovenijo, če predložijo negativni rezultat PCR ali HAG testa na virus SARS-CoV-2, ki ni starejši od sedem dni od dneva odvzema brisa. Gre za pomemben korak k olajšanju opravljanja vsakodnevnih obveznosti prebivalcev obmejnega pasu.

Brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi bo potekalo na naslednjih lokacijah:

  • Koper, Kulturni dom Škofije,
  • Nova Gorica, mejni prehod Solkan (Zabojnik),
  • Sežana, mejni prehod Fernetiči (prostori mejnega prehoda).
  • Kobarid, Kulturni dom Kobarid,
  • Rateče, šotor pred mejnim prehodom.

Testiranje bo (od 10. marca 2021) potekalo na lokacijah od ponedeljka do petka, od 7. do 19. ure. Po tednu dni se bo urnik testiranja prilagodil potrebam oziroma izkazanemo interesu na posameznih točkah. 

Oseba, ki se bo udeležila brezplačnega testiranja na SARS-CoV-2 na navedenih lokacijah, mora imeti s seboj izpolnjeno izjavo v slovenskem in italijanskem jeziku.

Vir: Gov.si

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno