Vir: SDM
PolitikaSlovenija

[Spomin] Slovenska demokratska mladina se je s položitvijo cvetja poklonila spominu na dr. Jožeta Pučnika.

Na današnji dan leta 1932 se je rodil dr. Jože Pučnik – človek, ki se ga je zaradi njegovih ogromnih zaslug pri demokratizaciji in osamosvajanju Slovenije prijelo ime – oče slovenske države.
Bil je osrednja osebnost slovenskega osamosvajanja in demokratičnih procesov, ki so se začeli dogajati v Sloveniji sredi osemdesetih let prejšnjega stoletja.

Vir: SDM

Njegovo delovanje tako v mladih letih kot potem, ko se je bil po vsem hudem pripravljen vrniti se v Slovenijo, kaže, da so morale njegove misli peljati na delovanje za našo prihodnost.
Delovanje dr. Jožeta Pučnika je lahko vsem, ki nam je mar za našo prihodnost, ki bo po meri vsakega posameznika ne le določenih elit, še kako v poduk ter ne nazadnje vodilo za delovanje v prihodnje.

Vir: SDM

V časih, ko imamo v rokah možnost odločanja, je še kako pomembno, da od besed preidemo k dejanjem. Pučnik je vsem pokazal, da je prava pot trud in vztrajnost ter ne negodovanje in besede “saj se ne da nič spremeniti”.
V zahvalo in znak spoštovanja do očeta slovenske države smo se mu danes člani Slovenske demokratske mladine poklonili na njegovem zadnjem počivališču v Črešnjevcu pri Slovenski Bistrici.
Vir: SDM

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika