Foto: X
Dogodki in prireditveEvropaPolitikaSlovenija

Bolgari spet na predčasne volitve. Instant stranke glavna spotika za stabilnost.

GERB-SDS ne bo sodelovala pri poskusih oblikovanja vlade z drugim in tretjim mandatom, je zapisano v stališču stranke, naslovljenem na PP-DB ob njihovem pozivu k uveljavitvi vlade z drugim mandatom.

Stopicanje na mesto, oklepanje svojih želja instant političnih strank je glavni razlog za politično nestabilnost v državi. Želijo veliko, znajo malo, premorejo nič. To je pot k degradaciji in razkroj  vsega dobrega  kar so storile vlade pred tem, posebej v 15 letnem obdobju ko je vselej Vlado sestavljal in vodil GERB.   Drži kot pribito. Od takrat naprej , posebej od nastanka stranke ITN( imajo takšen narod) bolgarskega glasbenika in zabavljača Slavija Trifonova,  ki je  na  antikoronskem valu in nemirih v državi, zbral veliko število glasov, ki so bili bolj proti GERB-u in ne toliko za ITN. Potem na se je glavni takratni protagonist umaknil in prepustil igro njegovim »strokovnjakom«.

Danes je zgodba podobna. Ko je bilo potrebno prepustiti  mandat drugemu pa se začne modificirati dogovor  o rotacijskem vodenje vlade. In obenem govoriti o želji po stabilnosti.  In o  “dani” besedi. Lomilec dane besede moralizira o tem(spremljal debato v njihovem parlamentu).

 

PP-DB so bili poslani v bolgarski parlament, da razstavijo vodstvo GERB. Namesto tega zdaj, ko je hudič vzel šalo  in GERB  noče delati vlado po njihovih pričakovanjih, prosijo za vlado z njimi. Vlado s tema dvema političnima entitetama  sta nezdružljiva, sta pravzaprav kot olje in voda. V kriznem okolju ki ga imajo pri sosednjih državah je stabilno vladanje nujno.  Velja prepričanje da ti dve politični stranki že od samega začetka nikakor nista  mogli  ustvariti nečesa trajnega in vzdržnega. Upajmo da ne bodo Bolgari, tako kot pretežni del   Evrope spet nasedel novodobnim strankam ki so mešanica zelenih agend, kulturnega marksizma in trans spolnih bedastoč.  To Bolgarija ne potrebuje, še najmanj takšnih ki bodo prišli pred nekaj let iz zahodnih pomehkuženih elit  z namenom prodajati  prazne ideologije  ter služili na plečih narodovega  nezadovoljstva.  Večji del poslancev v njihovem parlamentu je spregledalo način vladanja PP-DB, za katero pravijo da je iztrošena opcija

Za ta čas bodo formirali  prehodno vlado, ki bo stopicanje in nazadovanje samo  poglabljalo. Vmes pa bodo sanjali o kopenskem Shengnu, ki ga nimajo.

Njihovo stopicanje, je nazadovanje iz katerega bodo najslabše potegnili navadni ljudje.

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč