Voščilo!
Dogodki in prireditveKulturaSlovenijaV fokusuŽivljenje

Blagoslovljeno in globoko doživeto Veliko noč vam želimo!

Velika noč je praznik upanja in je naš  najpomembnejši in največji krščanski praznik. Kristjani praznujemo  zmago življenja nad smrtjo.

Veliki dan se začne z nočjo, pričakovanjem Kristusovega vstajenja od mrtvih, čas upanja in veselja ter na simbolni ravni pričanje o  premagovanju  telesne in duhovni smrti.  Da človek,  ne glede na njegovo fizično odsotnost iz tuzemskega življenja,  pravzaprav živi in je med nami tako kot verjamemo in verujemo da je Kristus med nami. Zato ga slavimo.  Zato slavimo njegovo vstajenje od mrtvih. Za prenekaterega med nami je to čas simbolnega vstajenja,  nove obljube sebi in svojim bližnjim,  da  spremenimo nekaj v sebi na bolje, brez da nas kdo navaja na to pomembno početje. Obenem pa ta pomladni čas tako kot Velika noč,  je priložnost in možnost za nekaj povsem novega  v nas samih, med nami in med ljudmi, ki nas obkrožajo. Zato je praznik pomemben. In bo. In bo še  kako pomemben za vse in za vsakogar.

Želimo vam mirne in  globoko doživete praznične dni, naj  vsem vam prinesejo notranjega miru in topline. In vero v življenje in v nas samih!

Vančo. K. Tegov in uredništvo V Fokusu.com

Mogoče vam bo všeč