Srebrna kolajna Tima Mastnaka(fotoSlovenia Olimpic Team)
SlovenijaŠportZimske olimpijske igre PEKING 2022

Bera slovenskih medalj na ZOI Peking 2022 povečana še za dve deskarski: Srebrne Tima Mastnaka in bronasta Glorie Kotnik.

Slovenska deskarja na snegu Tim Mastnak in Gloria Kotnik sta v paralelnem veleslalomu poskrbela za novi dve slovenski olimpijski odličji v Pekingu. Tim Mastnak je osvojil srebro, Gloria Kotnik pa bron. Slovenija ima  že zdaj na zimskih olimpijskih igrah na Kitajskem pet medalj.

Slovenski deskarji se  vračajo s kolajno. Prejšnje tri je osvojil Žan Košir, ki je tokrat izpadel v osmini finala. To so tretje Zimske olimpijade s katere se vračajo z kolajnami.

Prejemnika novih olimpijskih kolajn v Pekingu: Srebni Tim Mastnak in bronasta Gloria Kotnik(Foto OKS)

Še bolj razveseljivo je to da sta oba povezana z Celjem. Tim je Celjan,  Gloria pa v Celju živeča Velenjčanka. Oba sta s tem dosegla svoj največji uspeh v svoji dosedanji karieri.

V  Celju  smo vsi veseli srebrne kolajne someščana Tima, ki je za nas kot zlata in smo ponosni na našega izjemnega deskarja, športnika, olimpijca, meščana. Še enkrat čestitke Tim in slovenski olimpijski reprezentanci v Pekingu. Gloria, ki je na nek način vezana na Celje, veljajo vse čestitke za olimpijski bron.

Da jim bo čim več, medalj namreč!

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija