Vir: Avaz.ba, AFP
EvropakoronavirusSlovenijaVeč

[Belgija] Z vodnimi topovi in ​​solzivcem je policija razpršila zbrane na “koronski zabavi”

Belgijska policija je kljub vladni prepovedi v soboto zvečer z vodnimi topovi in ​​solzivcem razpršila več tisoč ljudi, ki so prišli na zabavo v parku v Bruslju , poroča Hina.

Izdana je odredba o razpršitvi zbranih zaradi “neupoštevanja epidemioloških ukrepov”, je sporočila policija v Bruslju.

 

Vir: Avaz.ba , AFP

 

V park je prispelo približno dvajset policijskih kombijev in več tovornjakov z vodnimi topovi, večina udeležencev je takrat zapustila prizorišče, nekaj skupin pa je ostalo. Po poročanju AFP je policija uporabila tudi solzivec.

Shod se je začel mirno. En srednješolec je dejal, da so se zbrali, da bi “branili svojo svobodo”. Dejal je, da ne želi nositi zaščitne maske, ker želi biti svoboden, medtem ko je mladi prebivalec Bruslja dejal, da eno leto ne morejo ven in da je treba najti alternative.

Vir: Avaz.ba, AFP

Zbrani so ob prihodu policistov vzklikali “Svoboda, svoboda” in vanje začeli metati pirotehnična sredsteva.

Policijski helikopter je preletel park, dron pa je v francoščini, angleščini in flamanščini poslal opozorila, v katerih je pozval ljudi, naj nosijo maske in naj se držijo predvidenih ukrepov.

Vir: Avaz.ba, AFP

Premier Alexander De Croo je v petek državljane pozval, naj se ne udeležujejo srečanja, organiziranega prek družbenih omrežij v parku v stanovanjskem delu mesta.

Nekateri organizirajo takšne shode, da bi destabilizirali pristop naše države ( v boju proti pandemiji), ki je v primerjavi z drugimi državami zelo razumen in miren. Ne nasedajte tej pasti” – je poudaril.

Avtor: Uredništvo

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa