Vir: Avaz.ba
EvropaSlovenijazanimivoŽivljenje

[Afera] Američanka trdi: Bila sem ljubica Borisa Johnsona, klicala sem ga Aleksander Veliki

Ameriška podjetnica Jennifer Arcuri (36) je v intervjuju za “Sunday Mirror” prvič povedala, da se je med afero  zaljubila v britanskega premierja Borisa Johnsona (Johnson, 56). ki je rekla, da je trajalo štiri leta.

Trdi, da sta skupaj spala v stanovanju, kjer je imela bar za ples, in da sta se dobivala enkrat na teden in da mu je pošiljala slike v toplesu. “Ljubil sem ga. Oboževal sem ga,” prizna, piše Mirror .

Štiri leta

Jennifer je razkrila njuno medsebojno “fizično in intelektualno privlačnost”. Ljubila sta ljubezen do Shakespearja, dala mu je kodno ime Aleksander Veliki in pravi, da je ljubil njeno telo in um in da na prvem zmenku ni mogel držati roke stran od nje.

A na koncu je bil, pravi Arkuri, “strahopeten lenuh”, ker na potovanjih ni stal v vrsti z njo. Jennifer pravi, da je njena romanca z Johnsonom, ki je bil takrat župan Londona, trajala od leta 2012 do 2016. To je bil njegov drugi mandat in bil je poročen s svojo zdaj že bivšo ženo Marino, materjo njunih štirih otrok.

Govorice o aferi so se prvič pojavile pred dvema letoma, ko je bilo razkrito, da je bila Jennifer v treh trgovinskih misijah, ki jih financira davki, ki jih je vodil Johnson. Jasno je bilo, da sta si blizu, a nikoli prej ni potrdila, da sta ljubimca.

Štiri leta sva bila v intimni zvezi. Ljubil sem ga in z dobrim razlogom. Toda moški, za katerega sem mislila, da ga poznam, ne obstaja več, «je povedala o zvezi.

Vir: Avaz.ba

S tem je odkrila še nekaj pikantnosti afere. Johnson jo je odkrito odpeljal na večerjo v londonsko restavracijo in ji rekel: “Želim iti ven s tabo, ti si edina Američanka, ki mi je bila kdaj všeč.”

Prvi spolni odnos sta imela v njenem stanovanju v londonski četrti Shoredich, nekaj ur preden je sedel med Marino in princeso Anno na otvoritvi paraolimpijskih iger 2012 v Londonu.

Preiskava

Njene ugotovitve so izjemno pomembne, ker odpirajo vprašanja o porabi javnega denarja in ali je Boris kršil kodeks ravnanja. Sledila bo preiskava, ki bo ugotovila, ali je kršil načela javnega življenja. Preučeno bo, ali se je obnašal “pošteno in pošteno”, ali je Jennifer imela “prednostno obravnavo” in ali je prišlo do navzkrižja interesov.

Johnson je govoril na vrsti tehnoloških dogodkov, ki jih je organizirala Jennifer. Nato je prejela 126.000 funtov davkoplačevalcev za sponzorstva in nepovratna sredstva. Večina 100.000 funtov je prispela z državno podporo leta 2019. Jennifer trdi, da je bila sama povabljena na trgovska potovanja kot članica “ekosistema” tehnološke scene v Londonu.

Vir: Avaz.ba

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa