Vir: Nova24tv.si
PolitikaSlovenija

[Menjava] V parlamentarnem postopku predlog za razrešitev Zorčiča, odločanje predvidoma v torek !!

Koalicijske poslanske skupine so v postopek DZ z 38 podpisi vložile predlog za razrešitev predsednika DZ Igorja Zorčiča. Predlagajo, da DZ o tem odloča na izredni seji v torek. Za razrešitev predsednika DZ je na tajnem glasovanju potrebnih 46 poslanskih glasov. Kot Zorčičevega naslednika na tem mestu se omenja vodjo poslancev NSi Jožefa Horvata- poroča portal Politikis.

Predsednik DZ Zorčič je namreč v petek skupaj s poslancema Janjo Sluga in Branislavom Rajićem izstopil iz poslanske skupine koalicijske SMC. S poslancem Jurijem Lepom, ki je izstopil iz poslanskih vrst DeSUS, in začeli postopek vzpostavitve poslanske skupine nepovezanih poslancev.

Vodja poslancev SMC Gregor Perič je že v petek napovedal, da gre vse v smeri iskanja nove večine in novega imena za predsednika DZ. Predsednik NSi Matej Tonin pa je v nedeljo v oddaji Politično na Televiziji Slovenija dejal, da bo novi predsednik DZ vodja poslanske skupine NSi Horvat. Za njegovo imenovanje bo prav tako kot za razrešitev aktualnega predsednika DZ potrebnih najmanj 46 poslanskih glasov.

Vir: Politikis.si

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika