hranaizobraževanjeKmetijstvomednarodni danSlovenija

7. junij, svetovni dan varnosti hrane – vabilo na konferenco 7.6.2021

Generalna skupščina Združenih narodov je 20. decembra 2018 sprejela resolucijo, s katero je 7. junij razglasila za svetovni dan varnosti hrane. m.

Generalna skupščina Združenih narodov je 20. decembra 2018 sprejela resolucijo, s katero je 7. junij razglasila za svetovni dan varnosti hrane. Svetovni dan varnosti hrane je dan za razmislek o pomenu in prihodnosti varne hrane. Je priložnost za spodbujanje ukrepov za preprečevanje, odkrivanje in obvladovanje tveganj, povezanih s hrano, saj varnost hrane vpliva na prehransko varnost, zdravje ljudi, gospodarsko blaginjo, kmetijstvo, turizem in trajnostni razvoj.

V ponedeljek, 7. junija, bo v Državnem svetu RS potekala 3. konferenca ob svetovnem dnevu varnosti hrane, ki se je udeležuje minister dr. Jože Podgoršek.

Konferenco organizirajo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, Državni svet Republike Slovenije ter European Declaration on Food, Technology and Nutrition Network.

Več informacij ter program konference najdete na spletni strani Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Dogodka se je možno udeležiti preko povezave Webex – potrebna je prijava najkasneje do petka, 4. junija, na e-naslov: [email protected] (navesti je potrebno ime, priimek, e-naslov ter medij / institucijo).

Prijavljeni bodo povezavo na konferenco prejeli 30 minut pred začetkom.

Med dogodkom bodo možna tudi vprašanja govorcem na e-naslov: [email protected]

vir: https://www.gov.si/dogodki/2021-06-07-7-junij-svetovni-dan-varnosti-hrane-vabilo-na-konferenco/

mib

Mogoče vam bo všeč

Več v:hrana