Dogodki in prireditveGospodarstvohranaizobraževanjeSlovenijaV fokusu

32. Festival Dobrote slovenskih kmetij Ptuj – 3.9.- 5.9.2021

Festival Dobrote slovenskih kmetij je obseženo vsakoletno dogajanje, ki se v organizaciji Kmetijsko gozdarskega zavoda Ptuj, Mestne Občine Ptuj, Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije ter vseh območnih Kmetijsko gozdarskih zavodov, ob podpori Ministrstva za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano dogaja na Ptuju že  od leta 1990.

To je  festival ocenjevanja in  razstave izdelkov, trženja in promocije pristne slovenske, lokalno pridelane in predelane hrane

Pred več kot tridesetimi leti se je skupina ljudi pod okriljem Turističnega društva Ptuj in strokovnih služb današnjega KGZS Zavoda Ptuj odločila za organizacijo ocenjevanja in razstave dobrot, ki jih znajo s trudom in znanjem pripraviti roke slovenskih kmetic in kmetov.

Festival je plod večletnega aktivnega dela in sodelovanja strokovnjakov kmetijsko svetovalne službe in kmetov, ki ob pridelavi lastnih pridelkov in predelavi le teh strmijo k višji kakovosti in višjemu tržnemu potencialu svojih izdelkov. Organizatorji želimo spodbuditi čim več kmetij na Slovenskem k pridelavi  in predelavi kakovostne in zdrave domače hrane ter k neposrednemu trženju lastnih izdelkov.

Znak Dobrote slovenskih kmetij kupcu zagotavlja,  da je nagrajen  izdelek znanega porekla, iz lokalno pridelanih surovin in predelan na tradicionalen način  velikokrat tudi s pridihom sodobnosti.

Zagotavlja pristno domače.

Na Ptuju se 3. septembra začenja osrednja prireditev slovenske kulinarike, 32. festival  Dobrote slovenskih kmetij. Organizira ga Kmetijski zavod Ptuj skupaj s  Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije in  mestno občino Ptuj  ob podpori ministrstva za kmetijstvo in vseh sodelujočih kmetijskih zavodov. Letos bodo podelili 491  zlatih, 258 srebrnih in 134 bronastih priznanj senzoričnega ocenjevanja  izdelkov. Med nagrajenci je  veliko mladih prevzemnikov kmetij, ki vidijo  razvojno priložnost za svoje kmetije.

 

Celoten program prireditev najdete na https://www.kgz-ptuj.si/Portals/0/dopisi%20linki/DSK%20PROGRAM%202021.pdf?ver=2021-08-28-222756-347

 

Mogoče vam bo všeč