Foto: PU Celje
Črna kronikaLokalnoprometSlovenijaV fokusu

26-letni voznik v slogu »poblaznelega Maxa« bežal pred policisti in z objestno vožnjo ogrožal sebe in ostale udeležence cestnega prometa

Celjski policisti so v preteklem tednu obravnavali 26-letnega voznika osebnega vozila, ki je z neodgovornim in objestnim ravnanjem ogrožal sebe in ostale udeležence cestnega prometa.

Policista Policijske postaje Celje sta kršitelja, ki je imel med drugim na vozilu nameščeno registrsko tablico, ki pripada drugemu vozilu,  zaznala na območju Vojnika. Ko je zapeljal na parkirišče trgovine, sta nameravala z njim izvesti postopek, vendar ju je obvozil, trčil v eno od tam parkiranih osebnih vozil in odpeljal v smeri Višnje vasi.

 

Med divjo vožnjo in bežanjem pred patruljo je večkrat huje kršil cestno prometne predpise. Med drugim ni upošteval semaforjev, ogrožal  pešce na prehodih za pešce, vozil z neprilagojeno hitrostjo, vozil po levi strani vozišča, z vožnjo ogrožal delavce, ki so na relaciji proti Dobrni urejali vozišče ter ogrožal nasproti vozeče voznike. Prav tako ves čas vožnje ni upošteval znakov policistov za ustavljanje.

Tik pred Dobrno je z vozišča zapeljal na makadamski odcep in z vožnjo nadaljeval po gozdni vlaki, nato pa z vozilom obstal na razmočenem travniku. 26-letniku so vozilo zasegli, njega pa kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarna vožnja v cestnem prometu, po tretjem odstavku 324. člena KZ-1.

To da je pojav blaznenja  in posledično nevarne vožnje in  ter  s tem tudi ogrožanje življenja ostalih udeležencev v prometu in ljudi na splošno, ko postaja nevaren pojav, ki  nas mora skrbeti kot družba v celoti.   Zagotovo pa to ni način za zdravljenje frustracij posameznikov.

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč