Dogodki in prireditveizobraževanjeSlovenijašolstvo in znanjeV fokusu

24. september – EVROPSKA NOČ RAZISKOVALCEV 2021 – ZNANOST ZA VSE (ZATE)

Ključno sporočilo projekta Evropske noči raziskovalcev 2021 (ENR2021): ZnAnosT za vsE​ (akronim: ZATE) je, da lahko vsak postane raziskovalec, glavni cilji pa so:​ približati raziskovalce širši javnosti, spodbuditi mladostnike, da začnejo znanstveno kariero in povečati ozaveščenost o poklicu raziskovalca, priložnostih za različne poklice v akademskih in neakademskih institucijah, razumevanju EU, poti do raziskovalne kariere, pomembni vlogi raziskovalcev v družbi in zelo pomembnem vplivu njihovega dela na naše vsakdanje življenje.

Preddogodki Evropske noči raziskovalcev 2021

 

 

PROGRAM 24. 9. 2021​

Nagradni natečaj​

M24_5385.jpg 

Za vsebine in stališča, predstavljene na spletnih straneh, izražene v novicah, publikacijah, socialnih omrežjih, (pred)dogodkih in vseh drugih komunikacijskih oblikah in poteh projekta Evropske noči raziskovalcev 2021 – Znanost za vse, so izključno odgovorni avtorji in ne odražajo stališč EU oz. stališč Izvajalske agencije za raziskave.

Na vseh (spletnih) dogodkih Evropske noči raziskovalcev 2021 projekta ZATE poteka snemanje in fotografiranje. Udeleženci in organizatorji bodo morda posneti in fotografirani. S klikom na povezavo za udeležbo na spletnem dogodku in/ali z udeležbo na dogodku, dajejo udeleženci dovoljenje organizatorjem in Evropski komisiji za snemanje, fotografiranje in zvočno snemanje in uporabo posnetkov po lastni presoji. Udeleženci zato ne bodo uveljavljali nobene odgovornosti proti organizatorjem in Evropski komisiji v zvezi z zgoraj navedenim.

V kolikor se ne strinjate z zgoraj navedenim vljudno prosimo, da s tem seznanite organizatorje na: [email protected]. Sporočilu obvezno priložite visokokakovostni sken fotografije z osebnega dokumenta, da vas organizator izloči iz vseh posnetkov in fotografij. Pooblaščena oseba za varstvo podatkov Univerze v Mariboru je doc. dr. Miha Dvojmoč ([email protected]).​

Izjava za javnost v okviru Noči raziskovalcev 2021.pdf

Evropska noč raziskovalcev 2021 – Znanost za vse (ZATE)

Ta projekt je prejel financiranje okvirnega programa Evropske unije za raziskave in inovacije, Obzorja 2020, programa Marie Skłodowska-Curie, po pogodbi št. 101036173.

Več informacij na https://ern.um.si/

vir: https://www.um.si/projekti/%C4%8Clove%C5%A1ki%20viri%20v%20raziskovanju/Strani/Zabavno-raziskovanje—pridru%C5%BEen-dogodek-panevropski-No%C4%8Di-raziskovalcev-2016.aspx

 

Mogoče vam bo všeč